Ackumulering

Jag sitter på jobbet, en helt vanlig lördagsförmiddag. Det är lite som semester. Haft två patienter hittills. Väldigt okomplicerat. Urinvägsinfektion och analsäcksinflammation.

Natten till igår var helt okej. Elvira vaknade tre gånger på hela natten. Men det längsta hon sov i sträck var “bara” 4½ timme. Jag skulle önska att hon kunde sova minst 6 timmar i sträck.

Men vi har ju bara precis börjat med den nya regimen. Det lär ta lite tid innan hon vänjer sig.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet var Kärleken helt slut. Elvira hade använt de STORA bokstäverna hela dagen. Och hon var mer än lovligt uppe i varv när det var dags för sängen. Ändå tog det “bara” 25 minuter innan hon sov.

Jag var helt sjukt trött, jag med. Trots att jag sovit bra på natten. Jag har ju några månaders ackumulerad sömnbrist… Så när jag börjar sova, så vill min kropp bara fortsätta med det.

Hon sov ganska oroligt på kvällen, vaknade ungefär en gång i timmen. Två av gångerna gick vi in, men då blev hon så himla upprörd – fäktade med armerna att vi skulle gå och illvrålade. Så vi gick väl då… Då somnade hon om på stört :) Rolig unge, det där :D

Det var som om hon sa: “Vaffan kommer ni här och stör för, ser ni inte att jag försöker sova! Stick föffan!”

I natt har hon vaknat tre gånger. En gång somnade hon om själv.

Det kan man ju helt klart stå ut med!

Nu börjar det hända saker på jobbet, urinstopp, sårskador, en till urinväginfektion. Blir spännande att se om jag får någon lunch.

Sen är det bara imorgon kvar, sen är helgjobbet avklarat. Det är alltid lite läskigt att jobba helg. Man är mer eller mindre ensam på hela bygget. Det finns en veterinär inne på vårdavdelningen också, men ingen annan personal utöver sköterskor.

Det är bara att hoppas att det inte blir allt för komplicerade saker.