Weltschmertz

Allt börjar återgå till det normala igen. Förutom Elviras kvällar. Hon förvandlas till ett monster i samma sekund man lägger ner henne i sängen. Man får räkna med mellan en och två timmars vrålande innan hon lugnar ner sig och kan somna. Inte vet jag vad det är frågan om.

Tidigt vaknar hon också. En morgon vaknade hon helt hysterisk klockan 5 på morgonen. Det var inte det vanliga uppvaknandet som går att få henne att somna om från, bara man pussar på henne. Nej, det här var nåt alldeles vansinnigt. Vet inte om hon var rädd eller ledsen, men jag litade på min magkänsla och tog upp henne ur sängen och la henne i vår säng. Ja, hon fick nappen också. Hon lyckades faktiskt somna om en liten, liten stund. Det är nog första gången hon somnar i vår säng.

Men en timme senare vaknade hon och var arg och ledsen. Jag försökte trösta och få henne att somna om, men hon var så förbannad! Jag fick en snyting rätt på näsan så jag började blöda näsblod. Det var bara att pallra sig upp.

Nu ska jag iofs inte klaga, hon vaknar inte supertidigt, men tidigt för att vara hon.

I vanliga fall brukar hon sova till mellan 7 och 8. Nu vaknar hon en timme tidigare. Och somnar alltså en till två timmar senare än hon brukar. Så hon är alltså trött på förmiddagarna. Ändå kan hon inte sova mer än 40 minuter i stöten.

Jag vet inte om det har med bilolyckan att göra eller om det är sluttampen på utveckligsfasen hon är i. Oavsett vilket hoppas jag det går över snart. Man blir lätt desperat av att ha en vrålande tornado att tampas med i sängen varje kväll.

Annat nytt:

  • Elvira kan ta sig upp i krypställning själv när hon blir tillräckligt frustrerad och arg. Sen kastar hon sig framlänges för att nå vad det nu är hon vill åt.
  • Jag har lagt klart mitt 2000-bitarspussel och har beställt ett nytt.
  • Elvira har smakat kiwi för första gången. Supergott, tyckte hon. Och hon verkar tåla det bra.
  • Elvira har lärt sig vinka. På ett alldeles säreget vis. Men vinkar gör hon. Tror jag.
  • Elvira har utökat sitt ordförråd med “lampa” Ja, alltså, hon förstår vad man menar när man säger lampa. Hon säger fortfarande inget mer än “googla”, “hagga”, “nein” och “grrr”.
  • Jag har svinont i fogarna idag. Och jag är INTE gravid igen.
  • Elvira kan sätta sig upp från magläge. Ibland.
  • Elvira kan plocka upp små små morotsbitar från sitt bord med pincettgreppet. Hon brukar öva genom att ta tag i ett hårstrå från mitt huvud och draaaaa så hårt hon bara kan.
  • Vi har sett Totoro. Har ni inte sett den, så GÖR DET! Mei är så sjuuuuukt lik Elvira. Jag och Kärleken satt och storskrattade, det var som att se en animé-Elvira. Gulle!

Hyresvärden kom in med en artikel från UNT idag. (Elvira vinkade och vinkade och vinkade. I flera minuter vinkade hon.)

Kvinna och spädbarn till sjukhus
Enköping.
En kvinna och ett spädbarn fördes till sjukhus efter en kollision vid L***a utanför Enköping på tisdagseftermiddagen. Bilen de färdades i kolliderade av okänd anledning med en annan bil. Uppgifterna om hur olyckan gått till är knapphändiga. Kvinnan och barnet ska inte ha fått några allvarliga skador. Föraren av en andra bilen undkom oskadd.

Är det jag som är paranoid, eller får man uppfattningen att det är jag som är vållande till olyckan? Det var det INTE! Och ju mer jag tänker på det hela, desto mer förbannad blir jag. Vår fina bil! :(   Hade vi suttit i Yarisen istället hade vi blivit lingonsylt! Och hade det varit för 25 år sedan kanske vi inte ens överlevt… Jäkla tantskrälle! Vad skulle du göra sådär för? :(

Vi har inte hört något från polisen och inte från verkstad eller försäkringsbolag heller. Så det lär väl ta sin lilla stund, detta. S U C K! Mitt paranoida jag är jätterädd att polisutredningen ska visa att det ändå (på något väldigt mystiskt och konstigt vis) var mitt fel. Det är en omöjlighet, ändå känner jag mig skyldig. Störigt som faen!

Nähä, jag ska väl sätta mig och läsa en bok eller så i brist på pussel. Det nya borde komma i mitten av nästa vecka. Jo, nu får jag ju beställa hem grejor från internet, för jag har ju ingen bil att ta mig någon vart med…