Test?

Testar hon, vår lilla prutt?

Jag börjar nästan misstänka det.

För igår kväll efter ett antal timmars gnäll och skrik fick jag nog och sa högt och bestämt. NEJ, nu räcker det! Sen stoppade jag om henne som vanligt, pussade på henne, sa god natt, sov gott. Hon blev tvärtyst och somnade.

Ikväll var hon tyst i 10 minuter innan gnället började. Efter 20 minuter eller så av gnäll, tänkte jag att jag testar igen, med att säga ifrån.

NEJ, nu räcker det! Sen omstoppning, pussar, god natt, sov gott.

Tvärtyst och somnade. Inte ett pip sen dess.

Den lilla skurken! :)

Jo, går gör hon ju också :) Om hon får hålla i mina fingrar, vill säga. Hon går och går och går. Och storskrattar hela tiden :D Men vi kommer få ett sjå att hålla styr på skruttan när hon börjar ta sig runt på egen hand. Maken till pillig unge! ALLT ska det pillas på. Såklart, allt är ju nytt för henne. Men det kanske inte är så lämpligt att pilla på precis allt. Och vad förbannad hon blir när man säger att hon inte får. Haha, jösses, vilket humör!

Jo, det känns lite bättre nu än tidigare idag.

Det är snart dags för sängen för mig.

Imorgon ska jag åka och veckohandla på förmiddagen medan Kärleken tar hand om Lillis. Det blir nog bra. Jag hoppas det. Men det känns faktiskt lite läskigt att köra bil.

Mardrömmar

Inte konstigt jag är trött! För det blir inte mycket till vila när jag sover. Vilka mardrömmar!

I natt till exempel – då var jag mordhotad av nån galen karl. Han sköt efter mig med automatvapen och pistol och var jag än försökte ta vägen, så var han där. Jag kunde inte komma undan.

Och på förmiddagen när jag sov och Kärleken var uppe med Elvira drömde jag den värsta mardrömmen av dem alla.

Jag drömde att jag och Kärleken bråkade. Vi stod i trappen och jag skällde för att han köpt fel saker i affären och för att jag satt här ute på landet, fast med Elvira och tog mig ingenstans. Tyckte att det åtminstone hade varit skönt att få plocka ihop sitt eget smågodis någongång.

Elvira kröp omkring på golvet. Fönstret i hennes rum stod öppet, det var sommar. På något märkligt vis (i drömmar kan ju vad som helst ske) kravlade hon sig upp på fönsterbrädet och så tippade hon ut över kanten.

Jag var bara två meter bort och försökte få tag i henne innan hon föll, men hann inte. Kärleken som precis var på väg ut, kom runt hörnet just när Elvira föll, men han hann inte få tag i henne innan hon damp i backen med framsidan av kroppen först.

Skräcken!

Vi skulle försöka ringa ambulans, men vi slog hela tiden fel nummer, sen fattade inte operatören vad vi sa och visste inte var vi befann oss. Och sen kom fan aldrig ambulansen. Vi väntade och väntade. Jag bar omkring på Elvira, hon sa ingenting, var precis som vanligt, fast hon kunde inte böja benen vid höften och man kunde känna att det var något som hänt där.

Alltså, fyfan, känslan i kroppen sitter kvar än.

Det får aldrig, aldrig, aldrig i hela vida världen hända min lilla plutt någonting! Då vet jag inte vad jag tar mig till! Då blir jag galen, på riktigt.

Polisutredningen är klar och allt är fixat och faxat och mailat och ringt. Nu ska verkstaden göra en besiktning av bilen idag eller imorgon. Sen får vi se vad försäkringsbolaget säger – om de låter laga bilen eller om den blir inlöst. Hoppas på det förra.

Polisutredningen visade (naturligtvis) att det var den andra kvinnans fel. Men hon får inga böter – polisen lämnade rapporteftergift. Det var snällt tycker jag. För hur det nu är, så hjälper pengar inte ett dugg när sånthär händer. Man får bara tacka att ingen är skadad. Inte ens hunden, som nog fick ta den värsta smällen, faktiskt.

Men bra mår vi inte, här hemma. Det gör vi inte. Eller ja, det gör vi ju. Vi är hela och oskadda rent kroppsligt. Men det verkar som om jag reagerat mer än vad jag trodde jag skulle göra. Vad annars kan alla dessa mardrömmar om att jag blir skadad eller dör eller att Elvira blir skadad eller dör komma sig av? Det krävs ingen fil kand i psykologi för att lista ut det.

Ledsen är jag ofta också, sitter med tårar i ögonen nu medan jag skriver. Och jag vet inte ens varför. Det bara kommer över mig en stor ledsenhet ibland.

Kärleken jobbar kväll idag och imorgon. Så jag får ta läggningarna och det påföljade kaoset helt själv. Det känns “sådär”. Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa min älskade lilla unge. Jag kramar och kramar och pussar och älskar och följer våra rutiner. Ger henne så mycket trygghet och kärlek jag bara kan. Men jag känner mig otillräcklig. Och jag vet inte vad jag ska göra.

Jag har dåligt samvete över att Kärleken får dra det tyngsta lasset här hemma när han är hemma och att han sen måste åka och jobba, trots att han är trött och behöver sova, han med. Jag har dåligt samvete över att jag (över)reagerar, är ledsen och oglad. Dåligt samvete över att jag tycker det är jobbigt och sitter med ångest på kvällarna inför Elviras sänggående (jag borde kunna ta det med ro, rycka på axlarna och tänka att det går över, det är en fas). Dåligt samvete över att jag inte lyckas. Lyckas med vadå?

Att vara nöjd och glad över att vi båda lever och är oskadda?

Jag vet inte.