Nu så

Usch, jag kände mig så taskig igår när jag skrev sådär om Kärleken. Jag var bara så himla ledsen och uppbragd. Jag vet ingen som är så noggrann när det kommer till att kolla upp och jämföra saker som Kärleken. Han räknar, funderar, läser på, hör sig för både här och där och verkligen engagerar sig. Och det blir ju bra i slutänden! Se bara på vår förra bil! Ett kap rent pengamässigt och en förbaskat bra bil fick vi också! (Framför allt var den ju säker!)

Jag orkar aldrig göra sånt, jag bara köper när jag ledsnat på att glo runt. Och så blir det ju som det blir också… Inte så bra alla gånger.

Och när det gäller bilköp, så är det inte fickpengar vi snackar om. Inte för oss i alla fall. Så det är viktigt att det blir bra.

Hur som helst så pratade vi om det där igår och han lovade att han skulle hitta oss en bra bil på kortast möjliga tid. Bara vi får reda på vad försäkringsbolaget löser in vår bil för.

Idag fick vi besked. Det var ungefär vad vi räknat med. Kärleken ringde genast upp till handläggaren och dividerade och argumenterade och lyckades faktiskt få upp summan så att det täcker inköp av en likadan bil. De diskuterade även hyrbil. Vi sitter ju som sagt fast här ute utan bil och tanten har inte fått tummen ur röven än.

Men så mailade Kärleken över polisrapporten där det klart och tydligt står vem som vållade olyckan. Dvs INTE JAG! Så nu har vi klart med hyrbil. Eftersom bilen blir inlöst får vi bara 14 dagars hyrbil. Men det ska ju räcka.

Så mitt tips till er om ni smäller med bilen och det inte är ert fel och ni inte skriver skadeanmälan på plats: se till att få dit polisen! Vi hade alltså fått sitta här utan bil i all evighet amen eller åtminstone tills motparten skickar in sin skadeanmälan. Hur schysst är det på en skala?

Som av en händelse har Kärleken hittat en likadan bil i Karlstad för ungefär den summan vi får för gamla bilen. Den är nu reserverad och om allt är ok med den åker Kärleken och hämtar den på torsdag. Då borde vi fått pengarna för gamla bilen. Och tills dess har vi hyrbil.

Skönt att det lossnar!

Hoppas nu bara att det här köpet blir ett lika bra köp som det förra! I så fall har vi gått ungeför plus minus noll på det här. Om man bortser från allt j-la krångel och all väntan och alla timmar i telefon.

Jag får även ersättning för inkomstbortfall för mig och Kärleken iom att jag var sjukskriven tre dagar, jag får tillbaks pengarna jag kommer få betala för besöket på akuten, jag kommer även få pengar för sveda och värk.

Nu hoppas jag bara att vi snart får svar från Brio om vi måste byta ut babyskyddet. Då måste vi ha ersättning för det med. Jag hoppas nästan de säger att vi måste det. Då kan vi ta de pengarna och köpa en bilbarnstol istället, Elvira har snart vuxit ur babyskyddet.

Det här var en helt och hållet onödig jävla grej. Men hellre en kvaddad bil än en kvaddad bebis. Hade det hänt henne något vet jag ärligt talat inte vad jag gjort! Gått bärsärk , förmodligen.

Ibland ser jag framför mig vad som hänt om jag inte girat höger. Då hade jag träffat Volvon i höjd med bakhjulen med min front först. Min airbag hade löst ut (men en jäkla smäll). Volvon hade snurrat och dess front och högra framskärm hade drämt rätt in i min vänstersida i höjd med baksätet. Där Lillis sitter.

Där slutar jag tänka, där suddar jag resten. Det är ju dumt att göra sig själv olycklig och rädd i onödan. Jag girade höger (tack och lov!) och ingen blev skadad. Inte ens hunden som ändå satt obältad just där jag träffade Volvon.

På torsdag får vi vår “nya” svartbrunmetallic (melenafärgad, skulle jag beskriva den) Saab 9-5 aero sportkombi med automatväxel, nya sommardäck på lättmetallfälgar, ventilerade sportstolar med skinnklädsel, drag, motorvärmare, antisladd och antispinn och en massa annat lullull. Det enda vi saknar som vår förra bil hade var sätesvärme i baksätet.

Och är den inte lika bra som får förra, så åker jag hem till tanten och ger henne en käftsmäll. (Nä, det gör jag ju såklart inte, men i tanken får man göra vad man vill!)