Tröttmapåse

Jag är helt katastroFALT trött!

Antar att det är den massiva blodförlusten som göret.

Igår la jag mig på soffan för att glo lite på Morden i Midsomer. Jag konstaterade ganska snart att jag sett det avsnittet. Jag somnade till lite och vaknade när Kärleken åkte till jobbet runt 21. Jag tänkte gå upp, sätta mig vid datorn, äta lite lördagsgodis, kanske lägga lite pussel.

Så blev det nu inte. För jag somnade visst igen. Och vaknade straxt innan midnatt.

Fyra timmars sömn på soffan, alltså.

Eftersom jag missat göra allt det där jag ville göra men som jag inte kan göra när Elvira är vaken, så satte jag mig vid datorn och slösurfade lite och åt lite godis. Bara för sakens skull. Helst hade jag velat gå upp och slänga mig direkt i säng.

Runt 1.30 gick jag och la mig i sängen. Tänkte att jag garanterat skulle ligga och vända och vrida mig till fram på småtimmarna. Men det tog max fem minuter så sov jag som en stock och har gjort så hela natten till klockan 6.50 då Elvira vaknade.

Ändå har jag varit som en zombie idag. Trött, frusen, illamående. När Kärleken vaknade efter nattjobbet gick jag upp och la mig en timme. Inte blev jag piggare för det. Klockan är nu strax efter 21 och jag ska ta och krypa till kojs.

satans

trött!

Uff

Ibland kikar jag in på en blogg som drivs av en ung tjej som blev mamma för bara några månader sedan. Jag tänker inte länka till bloggen, den här tjejen behöver inte mer uppmärksamhet än den hon redan har. Snarare tvärtom.

Ni som är någorlunda insatta i bloggvärlden vet säkert vilken blogg jag menar ändå.

Det gör så ont i mitt hjärta när jag ser hur hon har det. Jag förstår inte hur det kan få fortgå, varför ingen vuxen stiger in och hjälper henne. Hon är femton år och har ett litet barn, men verkar ensammast i hela världen trots flera hundra tusen läsare.

Hon skadar sig själv och lägger ut bilder på bloggen. Hon förlovar sig och bryter sen förlovningen fem dagar senare. Hon äter bröstförstoringspiller och vill nu lägga sig under kniven. Det är överfall och ny graviditet och missfall och jag vet inte vad.

Hon skriker efter uppmärksamhet. Men det är inte den uppmärksamheten hon får som hon behöver. Hon är tonåring, hon söker, hon är vilsen. Och allt lägger hon ut till allmän beskådan i ett självdestruktivt försök att få mer uppmärksamhet. Mitt i allt detta kaos hon skapar finns en liten, liten bebis. Hur ska hon kunna ta hand om sin lilla dotter när hon inte ens kan ta hand om sig själv? När hon är mitt uppe i den värsta identitetskrisen? Det är jobbigt och omtumlande nog att få och ta hand om ett barn. Att inte få ha varit barn färdigt själv… jag kan inte ens föreställa mig hur förvirrad man måste bli.

Jag undrar var alla vuxna är. Varför ingen stiger in och sätter stopp för detta. Hon behöver hjälp. Var är hennes föräldrar? Herregud, jag vet inte vad jag gjort om det varit Elvira…

Mitt hjärta brister. Jag skulle bara vilja stänga ner hennes blogg, sätta stopp för galenskaperna och ge den här lilla tjejen en stor, stor kram.

… och det kom blooooood!

Har ni hört den där barnlåten om hajar som äter folk? Helt sjuk! :D

I alla fall.

Jag kunde inte begripa varför jag var så himla trött, frusen och eländig igår. Tills jag konstaterade att jag förlorat ungefär halva min blodvolym under dagen.

Jo, det är “den” tiden på månaden. Jag måste gardera mig med båda hängslen och livrem och det är på håret att det räcker. Om vi säger så. Det här med kopparspiral kanske inte var en så lysande idé ändå…

Förövrigt ångrar jag nästan att jag visade för Elvira att hon kan gå om hon håller mig i fingrarna. Det är det enda hon vill göra. Det hade inte varit några problem om hon varit en halvmeter längre, eller så. Eller jag en halvmeter kortare. Som det är nu bryter jag närapå ryggen när vi knatar varv efter varv efter varv runt nedervåningen.

Men vad gör man inte för sin lilla skorpa? :) Hon blir så himla nöjd och glad och kvittrar och tjuter av lycka om vartannat. Stannar ibland och tittar sig omkring, pillar på allt maninte får pilla på. Och sen får hon syn på pappa i köket och ger upp en glädjetjut och sätter fart mot honom med jordens flin i hela ansiktet.

Gulle!