Feminist

Idag är det internationella kvinnodagen.

Förr om åren har jag inte brytt mig så mycket. Men det hände något med mig när jag fick Elvira.

Jag har gått och blivit feminist.

Tidigare har jag tyckt att uttrycket feminism är “fel”. För det fokuserar på könet. Igen. Det som finns mellan benen. Och det ska inte spela någon roll vad du har mellan benen.

Alltså har jag kallat mig humanist.

Men nu, sen Elvira kom, tänker jag mer och mer på det här med genus, jämlikhet och feminism. Och jo, jag är feminist. Har blivit, ska jag väl kanske säga.

Inte för att Elvira råkar ha en snippa. Det hade kvittat om hon varit en pojke. Det handlar om i vilket samhälle och i vilken värld jag vill att mitt barn ska växa upp i.

Och jag vill inte att mitt barn ska växa upp i en värld där kvinnor äger 1% av alla jordens tillgångar, där våldtäkter och våld mot kvinnor skadar och dödar mer än trafikolyckor, krig och malaria gör tillsammans.

Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner om mina tankar och åsikter, men inte idag. En annan dag.

Idag är det internationella kvinnodagen.

Krångel

Aaargh!

Varför ska allt alltid krångla?!

Okej. Vi har ju köpt den där bilen i Karlstad. Eftersom vi inte fått några pengar av försäkringsbolaget än, så har vi av förklarliga skäl inte betalat den. Men den är vår, om än inte formellt. På torsdag ska Kärleken åka och hämta och betala den.

På försäkringsbolaget sa de att så fort de får in det där pappret där det står hur mycket pengar vi ska ha för bilen, så sätter de in pengarna på kontot. Senast dagen efter har vi pengarna.

Idag hade vi inte fått pengarna, så Kärleken ringde upp.

Nääää, det tar fem bankdagar…

ALLTSÅ VA FAAN!

Så nu har vi alltså en tågbiljett till Kärleken tills på torsdag. Men inga pengar.

Nähä?!

Jag fick vackert ringa världens bästa mamma och be om ett korttidslån. Bara nån timme senare hade jag en mindre förmögenhet på mitt konto.

Allt ordnat. Puh! På torsdag är bilen vår!

Trodde vi ja! 

Då ringer försäljaren från Karlstad och säger att bilen inte är klar på verkstaden förrän början av nästa vecka. Det var ett eller annat som skulle kollas upp.

Så nu har vi en himmelens massa pengar, men ingen bil!

Det där korttidslånet blev bara ett par timmar långt – nu är pengarna återbördade till sin ägare. Och om det är någon som vill ha tågbiljetter mellan Enköping och Karlstad på torsdag är det bara att höra av sig…