Walking baby

Vi har köpt en gåvagn till Elvira.

När vi introducerade den för henne för ett par veckor sedan blev hon rädd för den. Jag vet inte varför. Kanske för att den lät läskigt när man drog sidlänges över parkettgolvet.

Vi har gjort lite försök då och då för att få henne att fatta galoppen med den. Men hon har verkligen inte begripit. Men rädslan har försvunnit. Man får hjälpa henne upp till stående och sen försöka få henne att hålla i handtaget på vagnen istället för i fingrarna. Men, nej. Inte intressant alls. I “bästa” fall har hon släppt fingrarna utan att ta tag i handtaget, så man har fått fånga henne i fallet.

I morse gjorde jag ett nytt försök. Jag ställde henne upp och la hennes händer på handtaget. Hon höll fast. Och sen tog hon faktiskt ett steg. Men bara ett. Sen släppte hon handtaget och jag fångade henne i fallet.

Idag på efermiddagen provade vi igen.

Helt plötsligt har hon fattat galoppen!

Det är lite svårt med koordinationen, var man ska sätta fötterna och hur mycket man ska luta sig. Rätt vad det är får hon syn på något annat intressant och släpper taget. Så man får gå bakom och vara beredd. Men hon går. Fram och tillbaks, fram och tillbaks i vardagsrummet. Snacka om glad och nöjd bebis :D Vi har lagt en trekilosvikt i vagen så att den inte välter eller rullar för snabbt.

Dessutom har hon lärt sig hur man kryper över trösklar. Så nu är hon inte ens kvar i samma rum som man sätter henne i. Man kan inte släppa henne med blicken många sekunder.

Vi får möblera om här på dagarna. Hennes babygym (som nu agerar leksaksmatta) får stå framför ena bokhyllan. DVD-filmer får hon riva ut och leka med (men det har hon tröttnat på), men böckerna vill vi ha ifred. (Hon älskar böcker! Hon kan sitta länge, länge och bläddra i sina egna böcker och prata med figurerna :) ) Jag tröttnade på att gå och hämta henne från bokhyllan tio gånger i minuten, så nu har vi ställt babygymmet så hon inte når.

Vedkorgarna har vi ställt mellan väggen och ena fåtöljen så hon inte kommer åt kaminen. Gåvagnen har vi ställt framför antennkabelsskarven som hon gärna vill pilla på. Golvlampan står för eluttaget bredvid soffan. Garnkorgen står framför telefonjacket. Och över hela nedervåningen ligger leksaker utspridda. Man kan lätt tro att man stigit in i en krigszon när man kommer hem till oss.

En krigszon full av leksaker, kärlek och värme!