Glömde

Jag glömde ju en punkt på listan igår.

  • Vi har fått ett nytt husdjur. Bror Hjort. En dovhjortshane som strövar i vår trädgård, äter ekollon och gamla löv. Idag såg vi honom ute i hästhagen bakom huset. Han stod där högst uppe på kullen. Man såg honom bara som en svart silhuett i all dimman. Vi. Bor. Så. Vackert!

Steg tillbaka

Huvudvärken höll mig vaken till halv tre imorse. Jag vaknade runt sex-snåret, men lyckades somna om till åtta. Då var det morgon och upp med gulliganen.

Om jag är trött? Jorå, hyfsat.

Varför finns Alvedon? Maken till värdelöst piller! Hjälper inte mot nåt! Men jag fortsätter proppa dem i mig – hoppas att det ska ske ett mirakel.

Nu sover kråkan sin förmiddagslur. Vi har fått ta ett steg tillbaks, bara för att få henne att sova över huvudtaget.

Vi har varit noga med att hon måste somna själv. Hon ska inte vara ledsen eller upprörd, utan lugn och trött och somna själv i sängen. Då kan hon nämligen somna om själv när hon vaknar på natten.

Men vi har vackert få ta ett steg tillbaks. Just nu ligger prion på att få henne att sova. Alls.

Lämnar man henne ensam i rummet nu somnar hon aldrig. Man måste hindra henne från att hitta på alla hyss som håller henne vaken. Vi måste tydligt visa att i sängen ska man sova och inget annat. Inte leka, inte krypa, inte dra i kuddar, sparka på spjälor. Så vi får helt enkelt stå bredvid sängen tills hon somnar och sen gå ut.

Nej, det är inte optimalt. Det märks på nätterna. Vi har fått  gå upp en eller två gånger i timmen från klockan ett till klockan sex i natt.

Men vi får henne att somna och det är prio ett just nu. Sen får vi börja om från början och lära henne att somna själv igen.

Söte Jesus, så trött jag är. Och så himla ont i huvudet jag har!