Ful ovana

Det usla sovandet fortsätter. Igår var det kvällen som var jobbig. Kråkan sov en timme eller så, sen var hon vaken i 2½ timme och vägrade somna om. Så mycket för vuxentid, bara Kärleken och jag… Men natten var relativt bra. Kärleken fick gå upp två gånger och jag var upp två gånger (det var omöjligt att få liv i Kärleken och varför insistera på att han ska vakna när jag ändå redan var vaken).

Idag har vi varit på tiomånaderskontroll på BVC. Kråkan charmade sköterskan med sitt ljuvliga leende och busiga uppsyn. Hon fick MVG på allt utom att slå ihop klossar. Det hade hon inte alls lust med, trots att hon faktiskt kan. Hon tycker bara inte det är så kul. Men pincettgreppet sitter som en smäck. Växer så det knakar gör hon – 3 cm på längden och nästan 6 hekto på bredden. Hon är 72 cm lång och väger 8670 gram.  Det skulle inte skada om hon gick upp lite mer i vikt, hon har hamnat lite lite under sin kurva. Men inget som oroade sköterskan.

Efter BVC åkte vi hem och hämtade pappan som tagit sovmorgon. Kråkan somnade i bilen. Vi packade in badkläder och pappan i bilen, sen åkte vi till Uppsala och babysimmade. Idag gjorde hon stora framsteg, kråkan! Så. Himla. Duktig!

Det verkar däremot som om hon skaffat sig en ful ovana. Att bajsa i poolen! Idag var det dags igen! Jag kände hur badbyxan sakta men säkert fylldes av något varmt och fast, allt medan kråkan stånkade och stönade och blev högröd i ansiktet. Det var bara att rusa upp ur bassängen och in på toaletten.

Nu hoppas vi på en lugn kväll och natt.

Jag har förresten beslutat mig för att plocka ut spiralen. Jag blöder två veckor i stöten. Orka! Nu har jag beställt teststickor till p-datorn. Jag ska sparka igång den och när den är up and running ordentligt, framåt sommaren skulle jag tro, så åker spiralen ut. Nej, inga planer på syskon.

På söndag bär det av till västsverige på en vecka. Kärleken ska åka på kurs. Det ska bli så kul och mysigt att träffa familj och vänner! Sen åker vi i princip bara hem, packar upp och om, sen bär det av till Jämtland och släkt och vänner där.

Nu - soffan, bok, filt, påskmust.