Glad Påsk!

What a day!

Jag har i princip bara ätit och kånkat på klängig kråka idag. Eller hållit i kråkans händer så att hon fått gå själv. Oavsett om man bär eller hjälper kråkan gå, så bryter man nästan ryggen efter några timmar.

Men för ett väder vi haft! Till och med här i norrlands inland har vi haft så varmt att vi gått omkring i kortärmat.

Påsklunchen åt vi tillsammans med farbror, faster och kusinerna på svärisarnas veranda med utsikt över Storsjön. Sämre kan man ha det… Efter kråkans middagsvila gick vi över till kusinerna och fikade där. Kråkan bara vägrade att roa sig själv, så Kärleken och jag fick fika i skift.

Kråkan gillar att sparka boll! Och hon är förvånansvärt duktig på det! Vårt begåvade lilla barn förstår hur man gör när man sparkar, så liten hon är. Så vi har gått fram och tillbaks med hennes små händer i våra medan hon sparkat en boll fram och tillbaks. I timvis. Jag längtar tills att hon kan stå och gå och sparka boll själv. Då ska vi minsann sparka boll ute på vår gräsmatta så det står härliga till!

Att gunga gillar hon däremot inte. Hon gillar helt enkelt inte att sitta still. Så har åtminstone jag tolkat det. Det är en unge full av liv och rörelse vi har fått! Precis som de ska vara :) Nyfiken som bara den. Vill utforska allt, varenda skrymsle och vrå. Titta och pilla på varenda liten pryl! Det är underbart att se! Leksakerna tröttnar hon på snabbt. då kryper hon fram till verandadörren och vill ut. På filten sitter hon ett par sekunder. Sen bär det av, ut i rabatter, ner för stentrappor, runt huset, upp för trapporna igen och så ner, klappa buskar och glasfiberull, stoppa tussilago i munnen. Inte en lugn stund. Jag njuter av att se hennes livsglädje och lusten att utforska. Jag njuter mindre när hon kräver att bli buren eller att bli hjälpt att gå. Men vad gör man inte för mina ögons ljus, mitt allt?

Humor har hon också, vår lilla kråka. Hon kan verkligen vara busig! Hitta på stolliga saker och sen titta på oss och storskratta!

Det finns två stunder på dagen som är mer ljuvliga än alla andra. Den ena stunden är när hon sitter i mitt knä och dricker välling. Så är hon alldeles stilla, lutar sitt lilla huvud mot mitt bröst, pillar på mina fingrar. Jag luktar i hennes hår, pussar hennes öron. Det är en stund så full av lugn, kärlek och harmoni (och förövrigt den enda stunden på dagen då hon sitter still). Den andra stunden är förberedelserna inför sänggåendet.

Jag börjar med att göra iordning hennes tandborste och så får hon borsta/tugga själv. Sen åker alla kläder och blöjan av. Kråkan ligger och övar på alla ljud hon kan och jag härmar henne. Hon tycker det är kul att bli härmad och då skrattar hon sitt underbara skratt och jag skrattar så jag får tårar i ögonen. Så håller vi på och fräser, munpruttar, skrattar, dadadadada, skrattar, fräser, skrattar, ffffff, skrattar, blöblöblö, skrattar. All medan jag masserar och smörjer in henne. Passar på att pussa lite på den där underbara magen också. Och killa lite under armarna och under hakan. Och skratta. Det är en stund då jag känner mig så nära min lilla kråka. Vi har ett utbyte och en liten konversation där. Vi skrattar åt samma saker. Sen åker blöja och pyjamas på och så borstar jag tänderna lite mer noggrannt. Sen kramas och pussas vi en massa innan hon får lägga sig i sängen.

All sol och allt bärande/gå med ryggen böjd gör att jag är helt slut, trots att klockan bara är barnet. Dessutom är det min tur att gå upp med kråkan imorgon bitti. Så det är väl lika bra att gå och lägga sig och hoppas på en lugn natt. I morgon kväll åker vi hem igen. Sen ska vi inte resa någonstans på åtminstone tre veckor! :)

(Nej, nätterna är inte så roliga nuför tiden. Kråkan brukar vakna mellan fem och tio gånger per natt nu för tiden. Vi ska ta tag i det där på allvar när vi kommer hem. Det har varit för mycket resande det sista. Inte konstigt att kråkan reagerar med dålig sömn!)