Annandag påsk

Nu är vi hemma igen. Den här gången är vi hemma i nästan tre veckor innan det blir en helg i västsverige.

Idag har det varit fullt ös här hemma. Kärleken har jobbat. Jag har tvättat och hängt ut tvätten, dammat övervåningen, städat badrummet, plockat ur diskmaskinen, lagat mat, sövt kråka x 2, matat kråka x 6, hindrat kråka från att äta grus x 100000000, rensat grusgången, handlat, sopsorterat, pantat flaskor, klappat hundar och hästar, sopat golv, betalat räkningar, möblerat om i biblioteket, packat upp min väska, packat upp kråkans väska. Och så sov jag en stund på soffan på förmiddagen också. Och på kvällen med.

I mina tankar finns min vän som är sjuk. Det gör mig så ont om henne och hela hennes familj. Varför ska livet nödvändigtvis vara så orättvist?! Unga människor med två små barn ska fan inte bli dödssjuka! Jag kan inte ens föreställa mig vad hon och hennes familj går igenom nu. Hur hela deras tillvaro ställts på ända. När allt måste omvärderas. När den största oron inte är att komma i tid till dagis och vad vi ska ha till middag idag, utan om man kommer att överleva, om man kommer få se sina barn växa upp.

Men du ger inte upp, hör du det! Du ska fan kämpa. Och om du blir trött på att kämpa, så ska jag kämpa för dig! Hör du det?! Det är inte tillåtet att dö! Så mycket du vet det! Och där med basta!

//gråter