Fred?

Så Usama är död.

11 september 2001 såg man bilder från gatorna i bland annat Afghanistan. Folk jublade. Man brände amerikanska flaggor. Man firade.

2 maj 2011 ser man bilder från ground zero. Folk jublar och viftar med amerikanska flaggor. Burn in hell, står det på löpsedlarna.

Är det någon mer än jag som ser likheterna?
Vem har rätt? Vem har fel?

Blir det fred i världen nu?

Bad days

Vad är det för massiv tröttma som slagit klorna i mig de senaste dagarna?

Det började igår, tror jag. Eller i förrgår.

Igår var jag så trött att jag passade på att sova både på förmiddagen och på eftermiddagen när kråkan sov. På kvällen försökte jag titta på Morden i Midsomer, men jag bara somnade hela tiden. När avsnittet nästan var slut och jag inte begripit ett dugg (det är svårt att begripa något när man sover större delen av tiden) gav jag upp och tog tag i en bok i stället. Jag vet inte hur många sidor jag lyckades läsa innan jag somnade igen, men det var inte många.

Sov således hela kvällen igår, hela natten och hela förmiddagen till klockan 10.30 idag. Inte i ett svep, eftersom kråkan sovit dåligt, men om man ser till antalet timmar så är det runt 14 stycken.

Ändå var jag så trött på eftermiddagen att jag somnade när kråkan sov sin eftermiddagslur och sov en halvtimme längre än hon – Kärleken tog hand om kråkan medan jag trynade.

Och nu, klockan 19.15 är jag så trött att jag alvarligt funderar över att dra filten över mig och sova lite på soffan.

Kan det ha att göra med “den tiden” på månaden? Att jag håller på att blöda ut och att mitt redan låga blodtryck inte blir bättre av massiva blodförluster? Ont som f-n i magen har jag också. Så där ont som jag hade ibland pre kråkan. Men det gör åtminstone inte lika ont som att föda barn, så SÅ himla ont gör det inte. Man kan säga att jag fått perspektiv på saker och ting, ffa smärta, sedan jag fött barn.

Inget gör ont om man jämför med att föda barn.

Jag har i alla fall deklarerat och trixat med föräldrapenningsbegäran för april och maj. Men det är också det enda jag gjort idag. Känner mig som världens sämsta mamma och sambo – värdelös och gnällig och trött.

Nej, nu blir det tv, filt, slummer.