Härmapa

Idag gjorde kråkan en alldeles fantastisk sak:
Hon lekte med pappan i sandlådan. Så fick hon syn på hundarna Bosse och Britta längre bort i trädgården. Då ställde hon sig upp, helt själv, stod själv i en halv minut och vinkade med båda händerna och tjoade åt hundarna att komma till sandlådan och leka, de med :) Så satte hon sig, reste sig igen och fortsatte vinka och tjoa i 20 sekunder till.

Max en månad, så går hon.

Mammas fina, fina kråka!

Hon härmas väldigt mycket också.

Idag tittade vi ut genom fönstret och hon pekade. Jag berättade vad som fanns där ute. Träd och gräs. “Gäs”, sa hon då. Ja, gräs, svarade jag. Gäääs.

:)

Och när Kärleken stod med henne i famnen och tittade på hästarna och hon pekade på dem sa Kärleken att det är en häst. “Äss” kom det då. Ja, häst, sa Kärleken. “Ässss” Och så pekade hon på vedboden. Hus, sa Kärleken. “Us”, sa kråkan. “Uuuus”.

När vi åt gröt fick hon syn på en smutsfläck på golvet som hon pekade på. Smuts, sa jag. “Suss”, sa kråkan.

Det är så ROLIGT att vara mamma!

Trädgårdsblogg

(Som vanligt kan man klicka på bilderna för att få dem större)

Verandan

 

Snöflinga i ampeln, hängpetunior och
spansk margerit i blomlådor

 

 

Småblommande ampelpetunia i ampeln, petunia
och spansk margerit i blomlådor

 

 

Köksrabatten med en massa växter, bla röd drakmynta,
stockros, murklocka, libbsticka, smörboll, två astilbeplantor,
brudslöja, alunrot, citronmeliss och lite till

 

 


Ena verandarabatten med akleja, alpaster,
rosenriddarsporre, lilja, lavendel, kaprifol
primula, oktoberaster och rosenbuske

 

 

Andra verandarabatten med rosenbuskar,
klematis, gullviva, näva, praktveronika,
solbrud, rosenstav och lilja

 

 

Vardagsrumsrabatten, även kallad den bortglömda rabatten.
I den finns septembersolros, nejlika, smultron, pastellakleja
och ett par andra växter jag inte vet vad de heter

 

 


Kortsidesrabatten med pion, kärleksört, kattfot och
en växt som jag inte minns vad den heter. Höst-nånting.
Sprider sig som ogräs och får gula plymer framåt sensommaren

 

 


Aklejarabatten som inte alls
är en rabatt egentligen, bara en
massa aklejor på rad

 

Mammadag

Idag har jag haft en mammadag. Eller nej, en Mysandag. Jag har gjort saker som jag vill göra medan Kärleken haft kvalitetstid med kråkis.

Jag började med att sova ohemult länge. Till 11.30, faktiskt. Fast jag var vaken mellan 9 och 10, eftersom kråkan inte alls hade lust att sova förmiddagsluren.

Efter frukost/lunch åkte vi och veckohandlade och därefter direkt till blomsteraffären där jag plockae på mig växter för allt mitt guld.

Det blev mängder av hängpetunior och spansk margerit till blomlådorna på verandan, småblommig ampelpetunia till en av amplarna och snöflinga till den andra ampeln. Vanliga margeriter till krukorna på trappen och så ett gäng pelargoner istället för de döda/halvdöda som skräpat i fönstret tills nu.

Till rabatterna köpte jag alunrot (hoppas den överlever nu i ett bättre läge med mer ljus), brudslöja, septembersolros, oktoberaster, rosa drakmynta, solbrud och praktveronika.

Till pallkragen där jag har mina kryddörter köpte jag två tomatplantor.

Har någon tips på en växt som trivs där solen inte kommer åt på hela dagen? Allt jag satt där har dött.

Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Kråkan sover och när middagen är inmundigad ska jag ut och plantera om rabarbern som inte trivs där den står nu, samt gräva upp runt rosenbusken, lägga på ny jord och gödsla.

Jag har grävt, planterat och haft på ny jord och gödslat alla rabatterna och jag mår så himla bra! Sånt här fyller mig med livslust och energi. Jag kommer leva länge på den här dagen! Verandan ser helt fantastisk ut! :) (Bilder kommer sen)

Det enda som irriterar mig är att jag känner mig tacksam för den här dagen. Det är ju egentligen lika självklart att jag ska få göra saker jag vill göra, saker som får mig att må bra, som att Kärleken får göra saker han vill. Jag tycker det är självklart att han ska få ut och springa när han vill det, att han ska få träna, träffa vänner osv. Men av någon konstig anledning tycker jag inte det är lika självklart att jag ska få det medan han passar kråkan. Det är irriterande som fan kan jag meddela och jag kan inte begripa vad det beror på.

Nu är middagen inmundigad och jag ska ut och göra ett sista ryck i trädgården.