Gjort är gjort

Minns ni för några månader sen då jag skrev om den där femtonåriga tjejen som är mamma och som bloggar? (Om inte kan ni läsa om det här.)

Jag tänker fortfarande inte länka. Av samma anledning som sist.

Tydligen har soc varit inkopplade men jag vet inte om något händer egentligen. Nu har jag i alla fall gjort mitt och mailat soc i hennes kommun, jag med. Hennes lilla dotter är ett halvår gammal och lever i ett kaos. Jag mår illa och får en stor gråtklump i magen när jag kikar in för att se om det blivit rätsida på saker och ting. (Det har det inte.)

Jag förstår inte varför ingen agerar. Men nu har jag gjort det jag kan göra. (Men mest av allt vill jag ta lilla dottern bort från kaoset och tvinga mamman att söka hjälp.)

Mammans dag

Idag var det visst mors dag. Det hade jag glömt. Kärleken påminde mig när han kom hem från jobbet imorse. Jag fick en varm kram innan han gick upp och la sig.

Ingen ring. Inte ens en nyckelring :D

Kråkis och jag gjorde det som kråkis och jag brukar göra på mornarna. Äta gröt, lyssna på musik, leka, byta några blöjor, titta på blommor, hästar, lampor, öva oss på att prata och på att stå och gå. Idag sa hon “skthäp” om skräp. Och så kan hon stå själv när man ställer henne mitt på golvet efter man burit henne. Ett steg till har hon tagit med.

Oh, well.

Efter vällingen var det dags för förmiddagsluren. På golvet på kråkans rum låg något som jag höll på att snubbla på. Jag blev irriterad. När jag fick gå in och säga åt kråkan att sluta gasta och börja sova, snubblade jag nästan på det igen och tog upp det från golvet.

Det var en presentpåse med något i och bredvid stod en mugg.

Hmm!

I presentpåsen var en guldig stor kartong med Belgiska praliner i! OCH ett presentkort på Växtriket! Whohoo! Muggen var en väldigt, väldigt fin världens-bästa-mamma-mugg :)

Jag blev så glad att jag blev tårögd.

På eftermiddagen knackade det på dörren och där stod ett blombud med en helt ljuvlig bukett blommor. Små, små rosa rosor och någon typ av vita blommor som doftar helt underbart! De ser nästan ut som äppelblom men de sitter som i axform.

På kortet som satt på buketten står det: Jag älskar dig Mamma! Du är bäst! Kramar från Elvira!

Då kom det ett par tårar till :)

Det var meningen att vi skulle äta ugnsbakad falukorv till middag, men det kändes ju inte så festligt. Ingen av oss kände för att laga mat heller, så det fick bli pizza.

Mätt och glad och nöjd med min dag!

Kråkis sover i sin säng, Kärleken sover här bredvid mig i soffan. Hungerelden ligger här och väntar på att bli läst, men jag måste först läsa ut Älskade syster. Det har jag lovat mig själv.

Drömhuset del 2

Idag var det visning på drömhuset jag skrev om för ett tag sen.

Pappan sov efter nattjobb, så kråkis och jag åkte dit själva. Jag kände direkt när jag parkerade utanför att jag inte ville bo där. Alldeles, alldeles för nära vägen. Tomtgränsen går bara ett par meter från en stor vältrafikerad 90-väg. Jag stod ute på tomten i 10 minuter innan mäklaren kom och på den tiden hann jag bli trött i huvudet av vägbruset.

Nix, nej, nope, njet.

Så det var bara av ren nyfikenhet jag gick in och kikade. Ojojoj, mycket att göra! Men vilket vackert hus! Jag fick inte lov av kråkan att titta så noga och inte fick jag läsa besiktningsprotokollet heller, men det spelade ju inte så stor roll – jag ville ju ändå inte ha huset.

När jag kom hem läste jag dock protokollet. Mögel, röta och fuktskador på vinden, bågnande tak, tunn takpapp, fuktrosor i taket på övervåningen. Så. Att.

Det känns skönt på nåt vis. Nu kan jag släppa det. Det huset blir det INTE!