Turistattraktion

Idag när vi åkte till öppna förskolan stannade jag på macken för att köpa snus.

På parkeringen stod en turistbuss och runt bussen svärmade ett gäng japaner. De tittade på ogräs och plockade maskorosor. Jo det är sant!

Jag lastade ur kråkan och ställde babyskyddet (som är i minsta laget nu) med henne i bredvid bilen medan jag plockade ut min väska från passagerarsätet.

Medan jag vände ryggen till hade hela gänget med japaner flockats runt kråkan. De tittade och babblade och skrattade och killade henne under fötterna. Kråkan verkade inte bry sig så mycket. Hon stirrade mest på dem som om de vore helt sinnesslöa. De riktigt svärmade runt henne en lång stund och när ena gänget gick, kom det andra och gullade och babblade och petade.

Till sist märkte jag att kråkan tyckte det började bli trist, så då ursäktade jag mig, tog kråkis på armen och gick.

Jisses, har de aldrig sett en unge förr?

Jag är glad att de inte hade en massa kameror och tog kort. Det hade känts obehagligt. Det hade jag satt stopp för.

Grattis till oss

Och just idag när jag köpt hem bubbel och god mat för att fira, ja, då får kråkis ett av sina långdragna inför-sova-utbrott. Nu har hon vrålat en timme. Vi fick skåla som hastigast och har ätit i skift. Vi har varit in till henne ca 20 ggr hittills.

Mysigt.

Men. Varför vi firar? Jo, det är ju sista dagen på min föräldraledighet idag. Det är något att fira.

Men det som är ännu mer värt att fira är att Kärleken fick tjänsten han var och gjorde testerna för. Wihooo! Han börjar i september. (Att det möjligtvis ställer till det med kråkis inskolning på dagis är inget jag tänker oroa mig över nu.)

Jag är så himla stolt över min allra finaste Kärlek! Han är bäst, så är det bara.

Två till

Herregud, jag glömde ju de två viktigaste(?) punkterna på kråkans gilla-lista. Nämligen:

  • Bollar! Hon är totalt bolltokig
  • Sin traktor, som egentligen bara är en bild på en träbit från ett pussel. Ett sånt där pussel med knoppar på. Den bär hon omkring på hela dagarna