Svett

Idag har jag dött svettmadöden!

Jag började min storstädning på övervåningen. Röjde och dammade på kråkans rum. Skruvade upp en hylla och en klädhängare, fixade och donade. Dammsög. Sen över till badrummet som jag knäskurade. (Men oj, kom just på att jag inte gjort rent inne i duschen!)

Och så vårt sovrum. Damma (det tog en evighet, har sällan varit med om så mycket damm!), plocka iordning i sängborden, dammsuga. Sen hallen på övervåningen där allt skräp från sovrummen och badrummet hamnat. Skruvade isär det gamla skötbordet och in på vinden, in på vinden med kråkans urvuxna kläder och lite annat bråte. Dammsuga, torka ur fönstren. Dammsög trappan.

Sen bajsrummet på nedervåningen som jag knäskurade och skurade ur vasken. Vem kunde tro att det faktiskt är rostfritt stål i vasken? Det har sett ut som porslin med alla kalkavlagringar. Jag röjde bort alla vinterkläder från hallen på nedervåningen.

Kärleken dammade på nedervåningen och röjde upp på skrivbordet samt dammsög hela nedervåningen inklusive soffan. Jag våttorkade alla golv.

Nu är det äntligen rent och snyggt och städat här hemma! Nu gäller det att passa på att njuta, för det lär inte vara så länge.

Allt detta röjade pågick medan det var trettio plusgrader ute. Vi har svettats!

Medan Kärleken matade och nattade kråka åkte jag och köpte lördagsgodis och hämtade pizza. Orka laga mat, liksom! Underbart att knäcka en kall öl och äta pizza på verandan i kvällssol!

Nu är Kärleken ute och kutar, den token. När han kommer hem ska jag ta en dusch och passa på att skura duschen.

Nu kan besökarna komma!

Solsolsol

Kråkan sover så bra nu för tiden. (Peppar, peppar, spottar tre gånger och slänger salt över axeln.)

De senaste två nätterna har hon somnat runt 18 (!!), vaknat till ett par timmar senare, så vi har fått gå upp och stoppa om henne och säga åt henne att sova mer. Det har hon gjort. Till 6.30 ungefär, då hon säger godmorgon.

Kan man stå ut med!

Att mamman sover som en kratta är en annan historia. Antar att det är en massa stress iom (nya) jobbet. Somnar relativt snabbt eftersom jag är trött som ett as, men sover väldigt ytligt och vaknar mitt i natten och har svårt att somna om. Ligger vaken några timmar och lyssnar på talbok och vänder och vrider mig och hittar ingen bekväm ställning.

Irriterande!

Det är verkligen sommar ute! Klockan är nu 8.40 och det är redan över 20 grader varmt ute! Lovely!

Det blir mycket utelek med kråkan idag. Åtminstone i omgångar. Vi behöver röja och städa och damma här hemma. Så medan en röjer leker den andra med kråkan.

För nu börjar besökarna droppa in. På vintern är det inte en själ som hittar hit, men på sommaren… Då är det annat ;) I natt kommer faster med barn och stannar två nätter. De åker på måndag ungefär samtidigt som farmor och farfar kommer. Medan farmor och farfar är här kommer mormödrarna och Siska också.

Alla vill ju vara här när kråkan fyller ett år! :)

Sen är vi ensamma några dagar tills farbror med familj kommer. Men de stannar bara en natt.

Men jag gillart! Mycket folk och rörelse och så saknar jag mamma, såklart! Det är ju inte helt fel att ha lite extra barnpassning heller! :)

Om en vecka har vi ettårskalas här. Hoppas det blir fint väder, så vi kan vara ute i trädgården, annars blir det nog jobbigt med så mycket barn och föräldrar och mor- och farföräldrar i vårt lilla hus! :)

Nu tror jag kråkan somnat sin förmiddagsvila. Jag ska gå ut och hänga upp den nytvättade köksmattan på klädsträcket. Och sen börja damma i vardagsrum och bibliotek.

(Är det något jag lärt mig under min tid som föräldraledig, så är det att vara tidseffektiv!)