Nakenbad

En härlig dag efter en jobbig natt.

Vi trodde (i vår enfald) att det skulle gå bra att sova i gästrummet i natt medan våra gäster sov i vårt sovrum. Gästrummet är också kråkans rum.

Hon vaknade när vi gick och la oss och vaknade sen ungefär var femte minut i ett par timmar. Det var bara att ge upp och gå ner och lägga sig på soffan. Lillkråkan är ju inte van vid att mamman och pappan sover i den utdragna bäddsoffan i samma rum som hon. Hon var helt förvirrad och var tvungen att vakna och kolla läget hela tiden.

Jag hann just somna när gästerna kom runt tvåsnåret. Klockan 6 var det morgon enligt kråkan.

Som tur var var det min tur att ha sovmorgon, så jag gick upp och la mig på (den ihopfällda) bäddsoffan och sov till klockan 8.30 då det var dags för kråkans förmiddagslur. Det var inte igår jag sov på den soffan! Det var när jag fortfarande bodde i min lilla lya på 25 kvadrat tillsammans med Ellabrun. Då hände det att jag somnade på soffan framför tvn om kvällarna.

Nåja. En efter en vaknade våra besökare. Vi åt frukost och sen tog vi en rundtur på gården. Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för en picnic till Wiiks slott. Stannade i Örsa på vägen dit och köpte grillad kyckling med tillbehör.

Vi tog en promenad på stigarna där och satte oss och åt vid en bänk. Kråkan satt i mitt knä och stoppade i sig jordgubbe efter jordgubbe. Sen jagade hon myror och gick omkring med ett fast tag i kusin E’s händer.

När vi kom hem fyllde jag kråkans nya lilla bassäng som hon fått av kusinerna (som kom med planet från Bulgarien i natt) och sen fick hon ta sig ett nakenbad i trädgården. Egentligen är bassängen en badleksak, som en uppblåsbar liten båt. Precis lagom som badbalja :)

Det var lycka att få plaska omkring i bassängen med solhatt på huvudet! Det var kul ända tills hon la en fin liten brun korv i badvattnet. Då fick hon komma upp. Det var INTE lika kul! Men det hela var snabbt glömt och hon kröp omkring naken i gräset medan vi satt i solen och tittade på henne och  bara njöt.

Det är såhär livet ska vara!

Framåt eftermiddagen for faster och kusiner hem. Kråkan var jättetrött efter alldeles för lite dagsömn, så det blev en tidig natt för henne. Kärleken och jag avnjöt en superb middag på verandan. Middagen bestod av blodpudding, lingonsylt och varsitt glas rödvin :)

Lite Morden i Midsomer på det och dagen är fullbordad.

Nu blir det sängen. Imorgon kommer farmor och farfar och på torsdag kommer mormödrarna. Huset fullt. Precis som det ska vara!