Barnkalas

Puh, what a day!

Uppe med tuppen (i vanlig ordning).

Kärleken körde farmor och farfar till tåget och jag började med kalasförberedelserna. Vi blåste och hängde upp ballonger, fixade utemöbler, bakade kladdkaka, gjorde jordgubbstårta, kokade kaffe, fixade iordning grillen, fyllde plaskdammen med vatten, dukade osv osv.

Runt tolvsnåret dök gästerna upp.

Vi började med korvgrillning och gick sen direkt på fikat. Barnen lekte med leksakerna vi burit ut i trädgården, tittade på hästarna och badade i plaskdammen. Vi åt bullar, kakor, tårta och drack kaffe och saft.

Ett tag trodde vi nästan det skulle bli regn, det såg oroväckande ut och det mullrade på avstånd. Men det blåste förbi och det var varit hett som i helvetet. 30 grader i skuggan ett tag. Nu är det bara 26 grader i skuggan på norrsidan.

Kråkan skötte sig exemplariskt hela dagen. Hon sov 1½ timme på förmiddagen men inget mer på resten av dagen, men hon höll sig på bra humör nästan hela tiden (förutom när hon slog en kullerbytta och ramlade med ansiktet ner i gräsmattan och bet sig i tungan så blodvite uppstod). Gissa om det var en varm och trött liten unge i slutet på dagen?! Hon somnade nästan sittande vid matbordet när hon åt kvällsgröt.

Nu är trädgård och hus hyfsat iordning igen. Kråkan somnade ovaggad på två röda sekunder. Kärleken är och hämtar pizza och handlar lite förnödenheter. Sen vet jag en mamma som också kommer somna ovaggad!

Det endaste enda som inte är helt på topp just nu är att jag håller på att dra på mig en rejäl förkylning. Sandpapper och taggtråd i halsen och nyser hela tiden. Bara jag inte får feber i värmen! Och bara jag inte smittar kråkis!

Vi sa det igår när vi satt och grillade med våra respektive föräldrar, Kärleken och jag. Att vi har det så bra. Så oförskämt bra! Jag kan inte komma på någon enda som har det bättre än vi!

Omgivna av värme och kärlek, fina vänner och underbara familjer. Ljuvligt hus på landet och så världens bästa och finaste och mest älskade lilla kråkunge som är ett helt år gammal och som tagit några steg alldeles själv idag.

Lycka! Ren och skär lycka!