Gångtrafikant

Jag har sovit som en sten i natt. Kråkan vaknade 4.15 och 4.40 innan hon sa god morgon kl 5.45. Jag gick upp och la mig i hennes rum (farbror, faster och kusiner sov i vårt sovrum) och sov till 8.30 då det var dags för kråkans förmiddagslur.

Runt 9 kom barn och vuxna drällande ner för trappen och kråkan vaknade. Så någon lång sovmorgon fick jag inte. Men på lördag, kanske… (Fast då är det egentligen Kärlekens tur att sova. Det är en nackdel med vårt arrangemang att jobba 50% var. Betydligt färre sovmornar!)

Kråkan och kusinerna har lekt hela långa dagen. Kråkan har ätit som en liten ponny och sov en timme efter lunch när kusinerna åkte in till Enköping för att proviantera.

Pannkakor till lunch, bullar, kakor och jordgubbar till fika. Kråkan fick både en bit av en bulle och två jordgubbar. Sen var hon sockerhög så det stänkte! Runt 16 drog sällskapet vidare till Arlanda för att sätta sig på ett plan till varmare breddgrader.

Kråkan har gått en hel massa på egen hand idag. Hon stod vid soffan medan kusinerna tittade på barn-tv. Sen gick hon hela vägen fram till tvn :) Det är kanske 2½ meter.

Bara hon inte tänker på att hon går, så går hon jättebra. Hon måste vara koncentrerad på något annat, verkar det som :) Hon har gått med mig runt i huset också och bara hållt mig i ena handen. Framför sig sparkade hon en boll.

För övrigt har jag inte sett ett svullnare tandkött än det i underkäken på kråkans högra sida. Kindtand coming up!

Kanske därför hon sover så oroligt på kvällarna?

Jo för ikväll sover hon oroligt igen. Vaknar ett par, tre gånger i timmen.

Själv har jag äntligen läst ut “Älskade syster” av Joyce Carol Oates och satt tänderna i “Hungerelden”. Jag har bara läst 50 sidor än, men har svårt att lägga boken ifrån mig. Den får följa med in på toaletten. Jag läser till och med medan jag går upp för trappen för att klappa om kråkan när hon vaknar. Förr eller senare kommer jag stå på näsan i trappen för att jag inte ser något med en bok framför ögonen.

Men jag har lovat mig själv att bara läsa till 22 ikväll. Sen sova. Imorgon är det jobbdag. 8-18. Inga operationer.