Vad är grejen?

En gång i månaden blir det stopp i avdelningen utgående gods. Ja, alltså varje gång det är dags för mens blir jag förstoppad. Så har det varit ett par, tre månader nu.

Jag sitter på toa och funderar över om det är dags att ringa förlossningen när det är dags att skita. Förutom att det gör ont, så är det förbannat jobbigt.

Det känns som om jag skiter ut ett par kilo gråsten varje gång.

Men varför?

Vad är grejen?

Dagens tema

Dagens tema på jobbet har varit klokapselbrott.

Obehagligt, på min ära.

Ont för hunden, naturligtvis, men även otäckt för veterinären.

Jo, för man måste få bort hela klokapseln och blotta pulpan för att klon ska växa ut på ett normalt sätt och för att det inte ska bli infekterat.

Inse hur skitläskigt det är att peta in en tandhävel mellan pulpa och klokapsel (jämför att få ett metallinstrument inpetat mellan nagelbädd och nagel på dig själv) och lossa klokapsel från pulpan, sen ta tag i klokapsel, bända, vända, vrida och sen dra ut klokapseln rätt ut. Jag menar, vem vill ha naglarna bortdragna med roten?! Naturligtvis är hunden sederad och lokalbedövad, så de känner ju inget. Men JAG känner ju! Det känns verkligen i hela mig när jag sitter där och hävlar, vänder, bänder, vrider och drar. Och sen stoppar ner en pinne för att känna efter så det inte finns några klokapselrester kvar längst in vid klofalsen.

Blähäää!

Idag började jag känna mig lite lightheaded ett tag, så jag fick sitta med huvudet mellan knäna, öppna dörren för att få frisk luft och dricka ett glas vatten.

Menneh, det gick ju bra båda gångerna.

Fullt hus på drop-in idag med. Några öron, ett par riktigt, riktigt sjuka katter och sen vaccinationer för hela slanten.

Nu sitter jag och driker en cappuccino från vår Tassimo och väntar på att tv-spelet ska bli ledigt. För idag är jag så trött att jag kommer somna som en stock oavsett.

Tassimo, förresten. Har ni nån sån? Gillar ni den? Jag är INTE imponerad! Vanligt bryggkaffe är mycket godare! Det är inte direkt någon god smak på kaffet från Tassimon och jag känner mig alltid otillfredställd efteråt. Som om de inte innehåller något koffein. Så vi kommer skicka tillbaks apparaten. Hellre då investera i en kaffebryggare som maler hela bönor och sen brygger. DET blir gott kaffe!