Semester

Jahapp, då har man semester då.

På något vis känns det inte riktigt som semester när man är hemma med kråkan :) Det nästan mer semester att vara på jobbet :)

Lite småplock idag, bara. Lite provsvar, några uppföljningar, några vaccinationer och en honkattkastration.

Tyvärr glömde jag ta med mig tidrapporten för juni till jobbet, så jag och kråkan tar oss en tur dit imorgon och lämnar in tidrapporterna för både juni och juli.

Idag fick vi besök av en mycket efterlängtad man – nämligen diskmaskinslagarmannen. Han skruvade och fixade och trixade och en knapp timme senare hade vi en fungerande diskmaskin som vi genast proppade helt full med disk och drog igång medan vi åkte och handlade.

Jag kan inte begripa hur vi någonsin klarat oss utan diskmaskin! Vi har nästan gått under här den här veckan då vi fått diska för hand. Närå, det har vi inte, men det har sett ut som ett snusk i köket med diskad och odiskad disk huller om buller, kalkavlagringar på diskbänkarna. En sabla röra helt enkelt.

Så medan kråkan åt melon efter middagen passade jag på att sanera diskbänkar och hoar och göra ett allmänt litet miniröj i köket.

Kråkan, ja. Hon har lärt sig en helt livsfarlig grej; att ställa sig upp i sin stol!

Herrejisses, jag fick hjärtstillestånd för ett par sekunder när jag höll på med hennes middag och hon helt plötsligt stod i sin stol. Från och med nu får vi antingen spänna fast henne i stolen (det finns ett “säkerhetsbälte” i den) eller aldrig någonsin vända ryggen till när hon sitter i den.

En annan sak som kråkan börjat med är att attackkrama mig :) När jag sträcker ut mina armar och säger “Vill du ha en kram?” så tar hon ett par steg mot mig, sen kastar hon sig framåt och in i min famn, gosar in ansiktet och gör “mysljudet” :) Väldigt, väldigt gulligt är det. Tills den dagen då jag inte hinner fånga henne och hon far med näsan före i golvet.

Nu har vi ätit pizza, sovit en stund på soffan och alldeles strax börjar Morden i Midsomer.