Äh!

Vi åkte hela vägen in till storstan Uppsala för att köpa ny bilbarnstol till kråkan. Vi (eller snarare Kärleken – kråkan och jag gick runt och tittade på leksaker och kläder) ägnade en hel evighet åt att välja vilken vi skulle ha.

Ändå kom vi hem utan ny bilbarnstol.

Varför? Jo, vi ska ju få ny av försäkringsbolaget, eftersom den vi har nu var med när vi smällde med bilen. Och på affären vill de fixa med allt det där på vardagar när försäkringsbolaget har öppet. Då får vi dra av priset för den gamla bilbarnstolen på den nya.

Istället kom vi hem med ett par sandaler, ett par supersnabba springskor och ett regnställ. Till kråkan. Tyvärr hade de inte stövlar i stl 21 på Skopunkten.

Och jag kan bara konstatera att det är nu det börjar, det som inte kommer att sluta förrän kråkan flyttar hemifrån. “Vill-ha-tjatet”. Kråkan ville ha ALLT i affären och vrålade när hon inte fick bollarna eller boken eller pusslet eller dockan eller cykeln eller nallen. Till slut fick hon en nalle att hålla i, det är så svårt att läsa och tänka på vilken stol man ska ha när man har en missnöjd kråka i vagnen. Tyvärr blev missnöjet inte mindre när jag ställde tillbaks nallen när hon började tugga på den. Vi körde barnvagnsrally i affären istället, det var kul. Runt, runt, runt alla hyllor och leksaker – tillräckligt fort för att hon inte skulle hinna se leksakerna ordentligt :)

I princip hela dagen gick åt till den resan och imorgon måste vi göra om den. Fast nu vet vi ju vilken bilbarnstol vi ska ha.

Gräsmattan är klippt och bilen är tankad. Imorgon ska det packas en himla massa, köpas bilbarnstol, vattnas blommor, slängas sopor, be grannen tömma brevlådan under veckan och sen drar vi norrut. En vecka hos farmor och farfar. Nästa helg ska vi på bröllop och sova på hotell på natten. Ensamma. Bara Kärleken och jag. En natt för oss själva, för första gången på 13 månader och två veckor. Ska vi älska eller ska vi sova, det är frågan… ;)