Kevlarsjäl

De senaste dagarna har jag haft Kents låt “Kevlarsjäl” på hjärnan. Mest pga textraden “och så blev du mitt sår och jag blöder ihjäl”. Eller egentligen bara pga det sista “och jag blöder ihjäl”. Söte Jesus, det har varit blodbad här hemma. Jag ska bespara er detaljer, men nu ska spiralen ut! Sanna mina ord! Det spelar ingen roll att p-datorn inte är finjusterad och därmed inte visar särskilt många gröna dagar. (Det blir ändå mer åka av om man räknar med att jag blöder halva månaden nu för tiden.) (Och om det nu skulle råka bli så att det fastnade ett litet litet frö någonstans där inne så skulle inte det vara the end of life as we know it heller.)

Så helgen har tillbringats i någon sorts töcken av yrsel, svaghet och allmän trötthet. Jag har sovit bort den, helt enkelt. Sorgligt, men sant.

Jag som hade velat röja upp i snusket här hemma.

Idag känner jag mig helt klart piggare och hoppas på att kunna göra något vettigt. Toaletterna är i desperat behov av sanering. Golven behöver dammsugas och torkas. Det behöver dammas. Sängkläderna behöver tvättas och vädras.

Jag skulle vilja baka nåt gott också.

Idag är det dessutom sista dagen på semester. Kommande tre veckorna är jag klinikansvarig igen. De sista två veckorna i augusti har jag semester igen. Då ska jag bannemej åka hem till mamma! Jag måste ju inspektera den nya familjemedlemmen – Lillans lillebror, kråkans yngsta kusin. Och så ska bästvännens lillkille döpas också. Kanske hinner vi en sväng till Liseberg eller Smögen också.

Nähä, dags att ägna kråkan lite uppmärksamhet – hon står och rycker mig i byxbenen och vill att vi ska läsa Biltemakatalogen. Igen.