Kusinen från landet

Vad har hänt de senaste dagarna då? Hmm.

Mamma, Partnern och Siska har kommit. Siska stannade kvar här medan tanterna åkte till huvudstaden för att bevista Pride. Siska tror nog att hon dött och kommit till paradiset – här regnar det mat från himlen varje gång kråkan sitter i sin stol. Kråkan är också nöjd över upplägget – hon älskar ju verkligen hundar! Och det är hur kul som helst att mata Siska – då skrattar hon sitte hesa trollpackeskratt. Lilla kråkungen :)

Igår åkte vi till finaste vännerna i huvudstaden. Mammorna åkte in på stan medan papporna underhöll, matade och nattade barn. Jag kände mig verkligen som kusinen från landet där i storstan. Så mycket folk! Och så mycket trafik! Och vilket oväsen! Tänk att vara omgiven av så många människor varje dag! Vilken stress!

Men det var väldigt roligt att gå lite i affärer utan att känna sig stressad. Jag köpte ett par nya jeans. Det var väldigt välbehövligt – jag har tre par innan, ett par är så lågt skurna att man visar hela stjärtskåran när man sätter sig ner, ett annat par är för stora (köpte dem ganska tidigt efter graviditeten) och ett par är för små (pre-gravidbyxor). Men de här är perfekt lagom. Och så köpte jag en kortärmad typ blus. Svart med vita prickar. En långärmad stor bylsig myströja. Grå. Och så en svart knäkort klänning med trekvartslånga ärmar. Alltsammans för det facila priset av 900 kr.

Men man kan inte gå på stan och shoppa utan att köpa något till sin älskade lilla kråkunge. Så det blev en tunika med en uggla på, ett par jeans och ett par strumpbyxor till henne.

Vi åt fantastiskt god middag på Vapiano i Gamla Stan och blev så mätta att vi bestämde oss för att vi inte orkade gå på bio. Istället gick vi till Söder och satt på en bänk på Nytorget och drack hämtkaffe och snicksnackade innan vi tog en taxi hem.

Kråkan hade bjudit upp till skrikfest i två timmar innan hon somnade, men sen sov hon å andra sidan hela natten till 5.30, då hon faktiskt somnade om och sov en timme till. Så vi hade rena rama sovmorgonen idag.

Kråkan åt tre frukostar (en smörgås med mamma, korv, ägg, fil och havrefras tillsammans med alla och sen välling med pappa) innan vi packade ihop och åkte hem. Kråkan somnade redan i Årstatunneln och vaknade när vi var hemma. Vi svängde förbi Älvsjö och hämtade mammas terminalglasögon som hon glömt också.

Mamma och Partnern är här en natt till innan de åker hem och tar Siska med sig. Synd att Kärleken är allergisk, annars hade Siska gärna fått stanna här!

Så var det jobb igen imorgon. Den här helgen har gått alldeles för fort!