Stackars plutt

Hur mycket snor kan det få plats i en liten, liten kråknäsa? Svar: otroliga mänger, oändligt mycket.

Det blev inte så mycket sovmorgon för mig. För när kråkan skulle sova på förmiddagen var det stört omöjligt, hon blev hysterisk och det går inte att sova med en hysterisk kråka i rummet bredvid. Två gånger försökte Kärleken, sen kom han och väckte mig och bad mig ta över.

Jag vet hur det är. Man håller på att gå upp i limningen. När det bara gapas och skriks och gnälls. Av trötthet. Men sova, nej det går inte. Hon ville så gärna sova. Hon grät och pekade upp mot sitt rum när Kärleken tog ner henne, men när han la henne i sängen blev hon som helt tokig. Stackars kråkan och stackars pappan!

Jag gick upp och gav kråkan lunch och gjorde ett nytt försök. Hysteri. Och det är klart. Har man hela huvudet fullt av snor och inte kan andas när man ligger ner, då är det inte lätt att sova. Hon hade ändå fått näsdroppar. Men det hjälpte inte.

Vi kom på en lysande idé. Vi satte oss i bilen och tog en tur. Då sitter kråkan upp och har förmodligen lättare att andas. Om hon somnade? Jo, det kan man väl säga. Vi hann inte ens komma till Långtora 1½ km bort så sov hon. Och hon sov hårt. Så hårt att jag trodde hon dött – hennes huvud hängde och slängde som på en trasdocka när jag gasade, bromsade eller svängde.

Vi tog en tur runt på landsbygden här och kikade på ett par hus som vi är lite intresserade av. Ett av husen verkar lovande. Lite litet, dock. Och vägen dit är inte mer än en traktorstig, en mil bara rätt ut i skogen. Och det är dyrt som skam. Men det är precis nybyggt och det ligger mitt emellan mitt och Kärlekens jobb. Visning är 28/8. Spännande!

Kråkan sov i 1 timme och 40 minuter i bilen. Hon vaknade på väg till Uppsala och Kärlekens jobb. Han var där och ansökte om semester nästa vecka medan kråkan sprang omkring och rev och slet i en massa polisprylar och charmade en massa poliser :) Fast två av poliserna var lite läskiga :)

Kärleken fick semester och på torsdag om en vecka åker vi ner till mormödrarna. Vi ska hälsa på kråkans nya kusin och vara med på bästvännens Litens dop. En dag ska vi lämna kråkan hos mormödrarna och hitta på något, bara Kärleken och jag. Åka till Liseberg, kanske. En dag ska vi försöka ta oss iväg ut till kusten, kanske till Smögen. Där har jag inte varit på många år. Bada i havet och äta färska räkor. Och kråkan kan springa omkring på klipporna. Men inte på bryggan. Inte utan flytväst!

Jag längtar efter min mamma. Hon var här alldeles för kort tid sist. Jag och kråkan kanske ska stanna kvar där nere när Kärleken åker upp för att jobba. Tål att tänkas på.