Måndag, tisdag, onsdag

Long time, no see. Har varken haft tid eller ork att sitta vid datorn. Så jag gör väl en liten sammanfattning då:

Måndag
Sjuk och förkyld med feber. Allmänt eländig. Men jag åkte till jobbet ändå. Dels för att det inte finns någon annan veterinär som kan hoppa in för mig, dels för att jag visste att det garanterat skulle bli lugnare på jobbet än hemma med sjuk kråka och sjuk Kärlek. Och visst hade jag det lugnt och skönt. Hann till och med lägga mig på soffan mellan vissa av patienterna och slumra lite. Kärleken hade ett litet helvete här hemma och det såg ut som en krigszon när jag kom hem. Men kråkan sov. Kärleken också :) Stackars sjuka familjen :)

Tisdag
Föräldraledig. Inskolningssamtal på kråkans dagis. Det kändes mycket bättre än när vi var där första gången! Det är två andra barn i samma ålder som kråkan som också börjar nu och de tre verkade komma bra överens. Kråkan tyckte att dagis var värsta bästa plejset! Vilken lycka när hon kom in i den stora leksalen med en rutchkana, ett hav av madrasser och några bollar i! Whohooo, tjöt och och kastade sig in!
För att inte tala om lilla lekrummet med klossar, dinosar och bilar! Hon hade inte alls lust att komma ut därifrån :)
1 sept börjar inskolningen. Om jag känner min lilla kråka rätt, så kommer det ta mer än 3 dagar, så jag har tagit ut föräldraledigt 5-7 september. Men jag tror att kråkan kommer ha jättekul på dagis! Och det ska bli så skönt att faktiskt få ha lite tid över för sig själv. (Jo, i början ska hon gå på dagis även de dagarna jag är ledig, för att det inte ska bli för långt emellan.) Tänk att kunna åka och handla själv. Eller STÄDA! Alldeles ensam hemma och med bra musik i högtalarna! Eller BAKA! Ljuva tanke! (Sen kommer det bli ett väldigt meck med hämtningar och lämningar och vem ska köra vilken bil och hur ska vi egentligen få plats med vagnen i Yarisen och får kråkan öht plats i liggdelen? Men det löser sig nog. Det har en tendens att göra det med tiden.)

När vi kom hem satte jag igång att fixa lite med gamla Hondan som stått här på uppfarten ett helt år. Stackars bortglömda lilla bil! Jag bytte batteriet, men tänkte att det nog inte skulle gå att starta den ändå – att tändstiften var igenbeckade eller vad vet jag. Men den startade direkt, utan att tveka en sekund och gick som en klocka. Enda problemet var att vänster bakbroms kärvat fast. Kärleken hissade upp bilen, tog av hjulet och mixtrade lite, sen var det problemet löst. Vi bytte en glödlampa också. That’s it.

Onsdag
Operationsdag för mig. Den inbokade honkatten kom aldrig, så jag behövde bara kastrera två hankatter och en liten hanhund (som vägde mindre än den lättaste katten :) ). Inga problem där. Jag fixade lite med diverse prylar och pappersarbete, sen drog jag hem. På semester :) Kommer åter 12 september :)

När jag kom hem möttes jag av en kråka på ett strålande humör! Hon börjar bli frisk nu :) Jag åt lite och sen tog jag Hondan in till stan för att lufta däcken och tvätta av ett års skit av stackars lilla bilen. Den gick som ett spjut hela vägen in till stan och när den var tvättad var det som en helt ny bil. Den ser inte längre ut som en skrotbil utan som en riktigt fin bil, om än med lite rostiga bakskärmar.

Så iväg till besiktningen. Tänkte att jag väl skulle få ett papper fullt med anmärkningar. Kärleken och jag slog vad om en glass. Han trodde att den skulle gå igenom, det trodde inte jag.

Om vi säger såhär: På vägen hem stannade jag och köpte en glass till Kärleken!

:)

Jag fick med mig ett helt blankt papper hem! Inte en endaste anmärkning! Helt otroligt! Där har vi en bra bil! En riktigt, riktigt bra bil! Det känns nästan lite sorgligt att jag måste göra mig av med den…

Nu ska jag bara meka lite med kupéfläkten som är full med frön och löv och annat skräp, sen är Hondan redo att hitta ett nytt hem. Ja, jag ska städa den på insidan också :)

Så, vill du köpa en riktigt, riktigt bra Honda Civic 5dr från -97, så skicka iväg ett mail! Den har gått 17 000 mil och har minst lika mycket kvar att ge. Den har lite rost på bakskärmarna, men nya bromsar fram, nya sommardäck, den är servad regelbundet och kamremmen är bytt. Avtagbart drag. C-lås, CD-spelare, elsäten, elspeglar, relativt nya ljuddämpare. Vinterdäcken håller en säsong till. Den är billig i drift, billig att både köra och äga. Den är skattad och försäkrad. Bara att tuta och köra. Och nybesiktigad utan anmärkning, som sagt :) Har du 18 000 kr över och vill ha en superbra bil? Köp min bil! Ok? Bra!