Inskolning dag 1

Typiskt nog blev kråkan sjuk natten till idag, så det var högst osäkert om vi skulle komma iväg till dagis eller inte. (Det är så mycket enklare att skriva dagis än förskola, men jag VET att det heter förskola!) Kråkan sov som en potta skit och var trött, sur och arg på morgonen. Och snorig. Men ingen feber och allmäntillståndet var ua.

Så strax inna 10 svängde vi in på dagisets parkering. Alla barnen var ute, men jag gick in och sa hej till personalen. Kråkan var först lite blyg och ville helst sitta i mitt knä, men sen vann nyfikenheten och busigheten och kråkan lekte med fröken C medan jag satt vid sidan av och tittade på.

Det kändes skönt att det gick så smidigt såhär första dagen. Samtidigt känns det sorgligt på något vis. Hon har blivit så stor, min lilla kråka. Och det kändes sorgligt att hon hellre lekte med C än med mig. Men samtidigt skönt. Dubbelt, det där… :)

Mot slutet av den enda timmen vi var där, så gick vi ut på gården till alla de andra barnen. Succé! När alla barnen skulle in för att äta lunch var det dags för oss att åka hem och äta. Det tyckte inte kråkan! Jag fick jaga henne runt gården för att få tag på henne :)

Lunch, sova. Väldigt, väldigt trött kråka som ändå bara sov 40 minuter och sen var helt otröstligt ledsen en hel halvtimme tills jag satte på DVD-filmen med I Drömmarnas Trädgård.

Lite mellis och sen åkte vi in till stan och köpte näsdroppar och lite höstkläder till kråkan. Eftersom det var fint väder passade jag på att köpa mig en mjukglass. Det har blivit alldeles för lite av den varan i sommar av någon anledning. Kråkan fick komma upp ur vagnen och sprang omkring på torget och jagade kajor och tjöt av förtjusning :) Hon har inte ärvt sin mammas fågelskräck iaf :) Lite glass slank det visst ner i kråkmagen också.

När vi kom hem lekte vi lite utomhus och blev så skitiga att pappa och kråkan duschade när han kom hem.

Pappan har gjort sin första dag i nya tjänsten och än så länge är han väldigt nöjd och peppad :)

Nu är det en liten kråka som visserligen är väldigt väldigt trött (hon somnade som en klubbad 18.30) men som har svårt att komma till ro efter att ha vaknat och tappat nappen. Antar att det är jobbigt att var så snorig och tät. Samtidigt är det mycket intryck som ska bearbetas. Antar att det kommer bli en period av dålig sömn nu ett tag framöver.

Imorgon ska vi vara på dagis två timmar. Hoppas på en mindre snorig kråka imorgon.