Inskolning dag 2

Idag skulle vi vara på dagis i två timmar var tanken.

Kråkan sov uselt och vaknade supertidigt. Hon är fortfarande snorig och nu även lite hostig, men pigg och glad. När det passar, vill säga :)

Klockan 9 var vi på dagis och eftersom alla barnen var ute klädde vi på oss galonisar och mössa och gick ut vi med. Kråkan var alldeles fascinerad över alla trehjulingar som susade omkring på gården. Hon gillar cyklar :) Hon gillar fordon öht, kan man säga. Vi satt först i sandlådan. Jag satt vid sidan av och kråkan lekte med favvofröken C i sanden. Sen tog hon C i handen och drog iväg till rutschkanan där först traktorn och sen kråkan åkte.

Mig struntade hon i ända tills hon fick syn på mig där jag satt på en bänk. Då skulle det kramas lite och hon satt i mitt knä och åt frukt på fruktstunden, sen drog hon iväg med C igen och jag såg inte röken av henne resten av tiden.

Tyvärr var kråkan alldeles för trött för att orka stanna kvar till 11 – hon vaknade ju så himla tidigt imorse – så vi drog hemåt 10.30 och åt lunch och sov i 80 minuter.

Vi har mest varit ute resten av dagen. Hälsat på och busat med grannhundarna, grävt i rabatterna, gått upp och ner i slänten, plockat ekollon och lagt i en hink och hällt ut dem igen och plockat upp dem igen och hällt ut dem igen.

Nu hoppas vi på lite bättre nätter, men jag förstår att hon sover dåligt. Hon är ju så himla genomförkyld, stackarn :( Och så dagisstart på det. I helgen ska vi bara ta det lugnt och mysa och titta på I Drömmarnas Trädgård och kramas en massa. En sväng in till Uppsala ska vi ta också.

Vi måste köpa extra regnställ och stövlar, en till bilbarnstol, en fleecejacka och lite mer höstkläder samt något som kråkan kan ha att sova i när hon ska sova ute i vagn på dagis (hur i hela friden ska det gå att få henne att sova ute i vagn?!). Mössor och vantar också. Overall väntar vi med ett tag. Lite mer jeans behöver hon. Det är bra plagg att leka i! Då kan man nästan skippa galonisarna. Då kan hon ha ett par lekjeans att ha ute på dagis och som hon kan ta av sig när hon kommer in och ha på sig mjukisbyxor inne. Det blir bra. Ett extra paket blöjor med. Och ett par nappar (så att hon inte plötsligt står utan när hennes sovnapp försvinner på dagis).

Kärleken är på 30-årskalas hos en kollega ikväll. Såna här gånger önskar jag att vi bodde nära familjen – då hade man kunnat be mormor barnvakta så vi hade kunnat gå på kalset båda två. Menneh, nu är det inte så och jag har det rätt mysigt här i min ensamhet :)