Dagen D…

… som i Dagis.

Idag var det första dagen på dagis för kråkan. Jag var supernervös och kråkan var trött eftersom hon vaknade kl 5 i morse.

Jag tänkte att hon kanske kunde sova en stund i bilen på väg till dagis, så jag körde en väääldigt lång omväg, men det hjälpte inte.

Nåja, in på dagis, lasta av vagnen under taket där de sover, in med kråkan från ösregnet, av med jacka, mössa och skor, på med mockasinerna.

Hon hade med sig sitt favoritmjukisdjur – Lakrits. En hemmasydd tingest som Kärleken påstår är en katt. Jag tycker det ser ut som en säl som försökt klä ut sig till katt. Nåja, hon hade med sig den som trygghet på inrådan av personalen iaf. Hon visade den för favvofröken som mötte oss i hallen och hon visade att hon hade en tröja med en motorcykel på. Sen lyfte jag bara över henne till favvofröken, vinkade glatt och sa hejdå, vi ses sen hjärtat och så gick jag.

Kråkan gnällde lite och sträckte sig mot mig, men inget gråt eller skrik. Jag kom på att jag glömt paraplyet, men jag ville inte vända och gå in för att hämta det ifall kråkan skulle få syn på mig.

Det gick bra ända tills jag kom hem och ringde dagis och frågade hur det gick. De sa att alt gick bra, hon satt i favvofrökens knä och tittade på sina kompisar medan de lekte. Då började jag gråta. Min lilla, lilla skruttunge! Så jag satt och snorade och snörvlade en stund vid köksbordet, sen gick jag och la mig och sov ett par timmar.

Jag har även städat köket riktigt grundligt och tagit en lång dusch. Det var allt jag hann med innan det var dags att åka och hämta kråkan.

Vilken fröjd det var att få se henne och hålla henne igen. Kramas och pussas en massa!

Favvorfröken berättade att det gått jättebra. Kråkan hade en liten tröttmakris runt 10.30, men lite kramar och lite att dricka, så var det full fart på henne igen efter fem minuter. Hon hade ätit två stora tallrikar ärtsoppa och en hel smörgås till lunch och sovit i dryga timmen i sin vagn. Hon hade lagt sig i vagnen utan protester, tagit nappen, tagit ett fast tag om Laktrits och kramat honom medan favvofröken vaggade vagnen tills hon somnade.

Hon hade vaknat på ett strålande humör och lett och sträckt upp armarna mot fröken som hon varit rädd för när jag varit med.

Sen var det röj i lekhallen tills att jag kom.

Och när jag kom var hon arg som ett bi för att de var tvungna att gå ut ur lekhallen för att den skulle städas :D Sötstruten!

Jag fick jaga henne runt i rummen när jag skulle klä på henne, hon ville fortsätta leka :)

Alltså, ni anar inte lättnaden!

Jag vet att det kommer bakslag. Att hon kommer att gråta och kinka och vara ledsen i perioder. Men jag är så himla glad och lättad att första dagen gick bra!

Väl hemma har vi ätit middag, lekt i soffan, tittat på I Drömmarnas Trädgård och kramats en massa.

Nu sover kråkan, men det märks att hon ätit två tallrikar ärtsoppa idag. (Hon har aldrig ätit ärtsoppa förut.) Det är en liten tjej som har magknip och väldigt mycket gaser i magen. Stackars liten :(

Hoppas att morgondagen går lika bra. Eller ännu bättre :)

I morgon eller en annan dag ska jag berätta vilken otroligt klyftig liten unge vi har :) Spännande va?! ;)