Hinner inte…

… orkar inte.

Helgen var bra och fin på alla vis. Lördagen var en underbar dag med ljuvligt väder och en massa utelek för kråkan. I söndags var vi på 4H och tittade på djuren, åt korv med bröd och kråkan fick en ballong av Pippi Långstrump :)

Men nu är det vardag igen och fullt ös medvetslös. Jobbade hela dagen igår, kom hem runt 19. Kråkan sov redan och sov hela långa natten till 4.30 då hon fick välling och somnade om i vår säng. Till slut fick vi väcka henne 6.40 för att hon skulle till dagis med pappan. Då hade hon sovit 13 timmar. Det tar på krafterna att vara på dagis 10 timmar. Stackars lilla barn! :(

Idag har varit en galen dag på jobbet. Operationsdag och en sköterska sjuk och en annan bortrest. Så. Att. Jag hade ingen sköterska. Det är inte det att jag inte KAN grejorna operationssköterskan gör, men allt går ju så mycket snabbare med en sköterska. Då kan hon förbereda nästa djur medan jag opererar, så går jag bara och skriver journal och debiterar och gör pappersgörat, tvättar mig, sätter på mig sterilt igen och kör nästa.

Idag fick jag söva, raka, tvätta, sätta kanyler, fixa dropp, vaccinera och allt sånt. Receptionisten var jättehygglig och kom in och sederade djuren åt mig när jag ropade på henne och hon hjälpte mig att öronmärka alla katterna. Bara att sätta kanyl… det var 2½ år sen sist eller så. Men jag lyckades på andra försöket och jag var SÅ himla nöjd!

Hankatterna trodde vi skulle vara klara innan lunch. När första djurägaren kom för att hämta sin katt var han inte ens sövd än. Så. Att.

Jag jobbade så svetten lackade och receptionisten jobbade för tre (sig själv och två sköterskor). Men om ingen av katterna eller hundarna drabbas av komplikationer, så gick det bra.

Stressen gjorde att jag inte hann äta frukost som jag i vanliga fall gör medan första operationspatienten förbereds. Och när alla operationer var klara var jag så uppe i varv att jag inte kunde äta för det. Jo, ett par mackor fick jag i mig.

När eftermiddagens patienter var avklarade körde jag som en biltjyv till dagis och hämtade min kråka. Vi har kramats hela eftermiddagen och tog en dusch tillsammans innan kvällsgröten och sängen.

När kråkan somnat började jag med maten. Och nu sitter jag i soffan och har inga planer på att resa mig nåt mer ikväll.

Jag är helt slut. Och imorgon är en helt galet fullbokad dag på operation. Jag ska kastrera två hanhundar, en honkatt och fyra hankatter. Och allt kringarbete. På fyra timmar. Tur att ena sköterskan är tillbaks från sin semester imorgon.

Jag är glad att jag bara jobbar halvtid! Det är fullt tillräckligt!