Halvtid

Nu är vi i halvtid med kråkans antibiotikabehandling.

Utvärdering: Bättre men inte bra.

Och iom att hon får en himmelens massa andra mediciner, så är det egentligen svårt att säga vad som hjälper. Men innan vi började med antibiotikan hjälpte inte de andra medicinerna.

Kråkis är mycket mindre rosslig på mornarna (tidigare kunde vi behöva ge upp till 3 puffar Airomir – inse skakig, virrig, darrig, stirrig kråka efter det!) och hon hostar inte alls på nätterna.

Sen ska jag erkänna att jag ger henne lite högre dos än den angivna. Enligt receptet ska hon ha 2 ml två ggr/dag. Hon får 2½. För enligt fass ska barn mellan 5 och 10 kilo ha 2 ml och barn mellan 10 och 15 kilo 3 ml. Elvira väger 10,1 kg. Eller gjorde för ett par veckor sedan. Nu väger hon nog mer, det känns så.

Tyvärr är det inte bara luftvägspatogener som kolar vippen av behandlingen, det gör även snälla tarmbakterier. Med diarré och mycket gaser som följd. Och hon blir alldeles illröd, “bubblig” och får nästan som nässelutslag i rumpan av diarrén. Och det svider ju, såklart. Vi tvättar och torkar och smörjer och tvättar och torkar och smörjer, så nu ser det riktigt fint ut. Alla gaserna ger magknip, så nattsömnen är väl inte den bästa (i natt fick mamman sova 2½ timme eftersom kråkis tyckte det var morgon kl 2.30 och höll på och härjade järnet till kl 5 – då var det ingen idé för mig att ens försöka somna om. Så, ja, jag var förbaskat trött och förvirrad på jobbet idag.)

Känner mig stressad inför jul. Det blir inte så mycket gjort varje dag, man får liksom passa på att pyssla när man är två så en kan ha koll på kråkan och det är vi bara på helgerna. Vissa helger, då Kärleken inte jobbar, vill säga. Eller så på kvällarna då kråkis sover, men då kan man ju inte åka iväg och köpa julklappar, då har ju affärerna stängt. Och nej, man tar inte med sig helvild kråka in i affärer om man inte måste. Been there, done that och jag ångestsvettades konstant och kollapsade närapå av utmattning när vi kom hem. Det är lätt att man  blir skadeståndsskyldig när man tar med sig en helvild 1½-åring in i en affär, om vi säger så!

Har jag förresten berättat att vi ska fira jul hemma i år eftersom Kärleken ska jobba? Mamma och Partnern kommer hit och jag gläder mig något alldeles fantastiskt mycket! Vår första egna jul!