För bra för att vara sant – bokstavligt

Eh, hmm. Jag kan ju inte skriva allt jag vet.

Jag har pratat med tjejen vars tjänst jag nu ska på intervju för. Jag visste väl att jobbet lät för bra för att vara sant. Jag kan inte riktigt skriva mer än så, man vet aldrig vem som hittar hit.

Men jag kan skriva att jag är tveksam till att jobba utan kollektivavtal, utan tjänstepension eller sjukförsäkring.

Men KAN man ens tacka nej till ett erbjudet jobb och ändå få a-kassa, är frågan. Jag menar, MÅSTE man gå med på att jobba utan kollektivavtal?

Det känns som en fråga för fackets jurister. Eller min arbetsförmedlingstant.

Eller vet ni?

I värsta fall får jag väl kräva kollektivavtal och om jag inte får det så får de neka mig tjänsten eller nåt. Äh, jag vet inte.

Jag kan också göra så att jag går med på att jobba under de villkoren under en tid och när jag lärt mig alla operationer och fått ännu lite mer tjänstetid i ryggen, så kan jag söka annat jobb. (För jobb dräller det ju av i Uppsalatrakten. Inte!)

Åh, varför kan inget någonsin få vara lätt?! För en gångs skull?

Förövrigt undrar jag om jag inte dragit på mig någon form av utmattningsdepression eller nåt. Förutom att jag bara sover och sover (orkar vara vaken max tre timmar i sträck, somnar 20 på kvällen och vaknar 8 dagen därpå, orkar vara vaken till 11, sover 1½ timme med kråkan och ändå är helt utmattad tre timmar senare), och min hjärna verkligen inte fungerar (diskmaskin, tvättmaskin, vad är vad? och var är min snus som jag står och tittar på?) så känner jag mig helt utmattad av en så enkel sak som att skriva en inköpslista (bara att leta reda på vad saker och ting HETER i mitt förvirrade hjärnkontor) och åka och handla.

Det blev många parenteser där. Är ni med?

Men jag låter det vara som det är, sover så mycket jag kan. Äter så mycket jag kan, även om det inte är så mycket. Åtta kilo ner på bara några månader. Väger mindre än jag gjort på många år.

Jag tröstar mig i alla fall med att jag inte är fysiskt sjuk, alla prover var bra. Ingen järnbrist, ingen b12-brist, ingen addison, ingen hypotyreos, lever och njurar ua.

Och kräksjukan är över för den här gången. Nu är det förkylning som gäller för hela slanten istället.