Björnskit

Det luktar inte smultron när jag kommer in i vardagsrummet där kråkan sitter och bygger Duplo.
- Elvira, har du bajsat?
Elvira skakar bestämt på huvudet, vänder sig om och pekar på den stora nallen som sitter bakom henne på golvet.
- Lalle dajs, bläääh.
- Har nalle bajsat?
- Aaa
- Har nalle bajsat i din blöja?
- Aaa. Blääh!
Jaja, det förklarar saken. Tyckte väl det luktade lite extra illa.

Glad

Efter regn kommer solsken, eller vad heter det?

Jag deltog i tävlingen om att vinna ett förhandsexemplar av Sara Lövestams nya bok Tillbaka till henne. Och jag vann!

JAG VANN!

Det kanske är löjligt att bli gråtfärdigt glad över att vinna en bok. Men det blev jag. På nåt sätt symboliserar det mer än en bok. Sara, som läst min motivering och mitt val av citat förstår nog :)

TACK, Sara, om du läser här! Du anar inte hur glad och rörd jag är!

Ledsen

Idag är jag mest bara ledsen.

Jag vet inte, jag tror jag har en alldeles för stark känsla av rätt och fel. Eller nåt. Jag mår så oerhört dåligt över orättvisor och blir komplett rosenrasande när jag ser hur de få fina, goda och ärliga människorna som finns ständigt blir trampade på av pengakåta karriärister som inte bryr sig om annat än sig själv.

Jag gör mig själv olycklig, bitter och cynisk och jag gillar det inte. Men jag står bara inte ut med tanken att tex Aftonbladet inte vill granska ett tips de får om en korrumperad domare. Nej, de vill hellre skriva om några jäkla BigBrotherdeltagare som suger av varandra i direktsänd tv.

Det spelar ingen roll att jag gapar och skriker mig hes, att jag slår och sparkar mig blodig. Ingen jävel bryr sig ändå. De tittar bara ner på mig från sina höga hästar, fnyser och går vidare, fortsätter trampa på dem som redan ligger.

Jag vet inte varifrån den här starka känslan för vad som är rätt och vad som är fel kommer. Jag kan bara inte hålla tyst när jag ser och hör saker som är uppenbart fel! Jag står inte ut med att se folk stå och ljuga rakt ut i tv och att journaliserna är så flata att de tar det för sanning bara för att det kommer från någon högre upp i hierarkin.

Jag önskar jag kunde stänga in mig i mitt hus här på landet och slippa delta i det här sjuka jäkla samhället som styrs av idioter som trampar på de svagaste. Jag gör bara mig själv olycklig med det här rättvisepatoset. Det är därför jag inte tittar på nyheterna, jag mår bara dåligt över all jäkla skit som finns omkring oss som jag inte kan göra något åt.

Nu ska jag dra en filt över huvudet och låtsas att världen är en vacker och fin plats en liten stund.