Alternativ två

Ni som inte har tillgång till mina lösenordsskyddade inlägg kommer inte fatta ett smack nu. Ledsen för det.

Jag tror att jag bestämt mig för alternativ två.

Hade jag följt mitt hjärta hade det blivit alternativ ett, men när man är mamma (och dessutom en väldigt, väldigt trött sådan) så måste man välja det som är bäst för barn och familj.

Alltså blir det alternativ två.

Nu hoppas jag innerligt att jag inte gjort ett lika stort felval som jag gjorde förra året vid den här tiden.

Nu ska allt bara klaffa också, så att det blir som det var tänkt. Det är många telefonsamtal som ska ringas och många trådar som ska nystas ut innan allt är klart.

Dessutom måste jag plugga på inom ett område som jag nästan glömt allt om. Alla dessa underbara parasiter! Det märkliga är att jag kan deras latinska namn fortfarande, men har glömt allt annat. Diphyllobotrium latum (människans bandmask som man kan få om man äter otillräckligt tillagad fisk från tex Mälaren. Yuck!). Dyphyllobotrium latum minns jag precis hur jag lärde mig. Ibland måste jag ha bilder i huvudet för att jag ska minnas, men då minns jag å andra sidan väldigt bra. När jag tänker Diphyllobotrium latum, som man kan få av fisk, så ser jag två fyllon (Diphyllo) som fiskar i en båt (botrium), men de är så lata (latum) att de ligger ner i båten.

Antecknar ni?

Nu ska jag läsa ut boken jag håller på med innan jag trillar i säng.

Imorgon ska kråkan till dagis. Första gången på två veckor. Det kommer bli finemang, både för kråkan och mamman!