Smarrig fiskgratäng

Igår käkade vi fiskgratäng. Kråkan, som annars bara vill ha pasta och korv, brukar äta den med god aptit. Den är god och väldigt enkel att göra.

Du behöver:

  • Ett paket fryst fiskfilé, antingen torsk eller hoki. (Jag köper aldrig torsk av etiska skäl, inte ens om den är MSC-märkt)
  • En burk creme fraiche
  • En förpackning av Icas pastasås (vi brukar ta den med vitlökssmak)
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 2 msk fiskfond

Så här gör du:

  • Tina fisken
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Lägg den tinade fisken i en liten, ugnssäker form. Fisken ska täcka hela botten.
  • Salta och peppra efter smak på fisken
  • Blanda ihop creme fraiche, pastasås och fiskfonden. Häll blandningen över fisken.
  • Strö över 1 dl av parmesanosten.
  • Ställ in mitt i ugnen och tillaga i ca 15 minuter tills osten fått en fin färg och fisken är genomkokt.
  • Strö över den sista halva decilitern av parmesanosten över gratängen medan den fortfarande är varm
  • Servera med kokt, pressad potatis eller ris. Och ärtor, såklart!

PS. Bilden är snodd