Häcken full

Idag (eller snarare igår, då klockan är över midnatt) har det bloggats dåligt! Det har varit fullt upp med annat, om vi säger så.

När jag lämnat Elvira på dagis åkte jag hem och sov 1½ timme på soffan. Jag var så himla, himla trött! Runt lunch kvicknade jag till och började dammsuga och torka golv. Kärleken var ute med Siska och plockade lite påskris.

När allt var rent och snyggt här hemma och första maskinen tvätt var hängd, så satte jag fjädrar i påskriset och pyntade lite smått. Sen var det dags att hämta på dagis igen, men först lastade jag bilen full med pappersförpackningar och kartonger och körde till återvinningen med det. Ja och så startade jag nästa maskin med tvätt.

Hämtade Elvira på dagis och försökte få med påskpyntet hon gjort, overallen som var för varm att ha på, Lakrits, vagnen och barnet och lasta in allt i bilen. Elvira ville helst gunga på hästen ute på dagisgården.

Sen åkte vi till kliniken i Enköping och köpte mat till Siska. Därifrån åkte vi till Coop för att Elvira skulle få träffa en tupp som bjöd alla barn på glass och ballong.

Sen lasta in glasskladdigt barn med ballong i bilen och åka till Ica Maxi för att veckohandla. Resten av befolkningen i Enköping hade samma idé och det gick knappt att ta sig fram med vår “lilla” bil på parkeringen. Vi hittade en plats lääängst bort.

Veckohandla och kryssa mellan barnvagnar, rullatorer, tanter som står med vagnen tvärs över en gång så att man inte kommer fram, be farbröder vänligt men bestämt att flytta på sig så att man kommer fram. Alltså vad är det med medelålders bukfeta män?! Gubbfan stod i ett hörn vid en gång i affären där jag skulle in. I gången stod en vagn och en kvinna som höll på att plocka i varor från hyllorna. Gubben bara stod där, han tittade på Elvira och på mig när vi kom och försökte komma in i gången som han effektivt blockerade med sin gravidmage.

Tror ni gubben flyttar sig när jag försöker komma fram? Nä, just det. Jag bad honom att snälla flytta sig. Det gjorde han, med sur min. En hel decimeter flyttade han sig, så att jag med nöd och näppe kunde lirka in vagnen i gången. Det var så trångt att vagnen strök längs med sidan på gubben, men han stod envist kvar.

Jag menar, varför ska en bukfet herre i sina bästa år göra plats för en flicksnärta med en snorig unge i vagnen?! Det är ju han som byggt upp Sverige. Säkert äger han hela affären också!

Nåväl, efter mycket om och men fick jag tag i allt vi skulle ha. Elvira hann bara förstöra ett enda påskägg innan jag stod i kassan för att betala.

Lassa in kassar och barn i bilen och komma på att jag visst betalat för 200 liter jord och fyra krukor påskliljor också som jag inte hämtat än, eftersom de står utanför ingången.

Köra vår pyttelilla (läs: jättestora) bil bland alla andra tusen bilar på parkeringen. Kryssa mellan vagnar, barn, pensionärer som bara går rakt ut utan att se sig för och akta sig för bilar som plötsligt backar ut mitt framför en.

Lassa på 200 liter jord och fyra krukor påskliljor medan barnet illskriker i bilen av okänd anledning.

Ägna hela hemresan åt att försöka lista ut varför barnet fortsätter illskrika.

Lasta ur barnet som direkt rusar till sandlådan och ska göra kakor. Lasta ur alla matvaror, hundmat, påskpynt som Elvira gjort, 200 liter jord, 4 krukor påskliljor medan barnet illskriker i sandlådan att jag ska komma och göra kakor och hunden hoppar kring mina ben och det blåser iskallt och så hårt att jag knappt får luft.

Lyfta upp det illskrikande barnet som vill göra kakor, bära in henne och visa henne påskriset som hon välter direkt. Klä av henne ytterkläder medan hon gör sitt bästa för att demolera fjädrar och ägg i påskriset.

Försöka packa upp och in alla varor medan barnet välter riset igen. Kokar samtidigt makaroner, trots att jag tänkt steka pannkakor. Byta blöjor medan makaronerna kokar och korven steks.

Sen, äntligen, kan vi sitta ner och äta i lugn och ro!

När Elvira somnat fixade jag lite med några påskägg och sen somnade jag som en sten på soffan och vaknade inte förrän Kärleken kom hem från jobbet kl 23.

Där har ni min dag. Vad har ni gjort en skärtorsdag som den här?

Nu blommar det

Förutom allt det gröna som tittar upp i rabatterna, så börjar det blomma lite varstans. Min trädgård är befriad från snödroppar och krokus, istället dräller det av scilla.

Det börjar även titta upp lite annat smått och gott:

Lite små tulpaner av något slag. De är alltid tidiga. Tidigare än påskliljor och pingstliljor. Mycket söta på alla sätt och vis!

Det här vet jag inte riktigt vad det är. Jag misstänker att det är någon form av scilla, faktiskt. Vet du vad det är?

Violerna blommar. Hela trädgården är fullkomligt nedlusad av dessa små söta violer, jag har försökt plocka upp dem och sätta dem på ett och samma ställe. Annars är det så lätt att det ser ut som ogräs, trots att de är så söta.