Kort långfredag

Ja, för min del blev dagen väldigt kort, eftersom jag sov bort hela förmiddagen. Jag vaknade klockan 9, men tänkte bannemej inte gå upp! Det var MIN sovmorgon och då tänkte jag faktiskt ligga kvar i sängen så länge jag hade lust.

Lyckat att somna om och sova till 11. Inte. Man blir ju helt kokt i hjärnan av att sova så mycket. Inte ett dugg piggare heller, snarare tvärtom! Nästa gång ska jag faktiskt gå upp när jag vaknar kl 9!

Men det var å andra sidan inte bara jag som var trött idag. Elvira sov 2½ timme efter lunch. (Oj, tänker säkert många av er, inte konstigt att hon sover så risigt på nätterna när hon sover så mycket på dagen. Men Elvira fungerar inte så. Inte alls. Tvärtom, faktiskt. Den enda natten som hon sovit hela natten igenom var den natten då hon sovit 2 x 1½ timme – hon somnade i bilen på väg till och från Stockholm. Ju bättre hon sover på dagen, desto bättre sover hon på natten. Sån är mitt barn och jag tänker INTE börja mixtra med lunchvilan. Jag vet precis hur det går när jag lyssnar på andra istället för på mitt eget sunda förnuft – det blir skrikfest i veckor om man försöker rubba hennes sömnvanor.)

Resten av dagen har vi påskmyst, precis som man ska på långfredagen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi har målat ägg, lokalt producerade på gården. Mycket smidigt att bara gå ner till lagårn och hämta precis så mycket ägg man vill!

Kråkan har inte riktigt koll på det där med vattenfärg. Antingen målade hon med bara vatten eller så blandade hon alla färger så att allt blev brunt. Men kul hade vi! Mamma och pappa målade också ägg!

Såhär fina blev äggen när de var klara

 

 

 

 

 

 

 

Förr fnyste (eller heter det fnös?) jag lite åt föräldrar som var stolta och visade upp saker barnen gjort på dagis. Saker som man tyckte såg ut som skräp. Men nu är jag själv där. Så omåttligt stolt över mitt barn som gjort eget påskpynt och sått eget gräs. Jag menar, verkligen stolt! Lika stolt som om hon fått Nobelpriset. Allra minst! Mitt duktiga, kreativa lilla yrväder!

Ja och så får ni ursäkta den usla layouten på det här inlägget. Det går inte att få det som jag vill.