Åkejrå

Vi ska inte flytta till just det där huset.

Jag har fått besiktningsprotokollet mailat till mig av mäklaren. He. Hehe. Lägg till en miljon till på priset, så är vi hemma sen… Kanske.

Ett axplock av anmärkningar på protokollet:

  • Putssläpp, lösa fogar och lösa stenar i sockeln
  • Rötskador på vissa av offerbrädorna, även några mindre rötskador noterades lokalt på fasaden
  • Sprickor och fogsläpp finns på skorstenen och plåtarna kring skorstenen är lösa och otäta. Invändigt i vindutrymmet noterades rinnmärken på murstocken
  • Fukt och rötskador på och i underlagstaket samt på läkter
  • I vindsutrymmet noterades fuktskador kring murstock och i undertaket på vissa ställen
  • Yttertaket buktar inåt
  • Mikrobiell påväxt på underlagstaket på nockvind
  • Fuktvärden över kritisk fuktnivå för mikrobiell tillväxt  i torpargrund och mikrobiell lukt upplevdes

Och så vidare et cetera. Fuktfläckar i alla rum på övervåningen, buktande tak och väggar, felaktigt gjort badrum.

Bättre att komma på att vi inte ska flytta dit nu än när vi redan bor där :) Så mamma behöver inte sätta sig och köra till Alingsås.

Bevisat

Då var det bevisat. Det som jag visserligen redan visste, men ibland så måste man ha bevis på saker och ting för att riktigt lita på det man vet om sitt barn. Och med man menar jag jag.

Elvira sover inte bättre på natten om hon låter bli att sova på dagen.

De senaste två dagarna har hon vägrat att sova på dagis. Hon har varit ett monster hemma på eftermiddagarna och igår hade vi en riktig sammandrabbning när hon tog sin tallrik med mat och kastade den i golvet så det blev mat över hela köket. Jag vet inte vem som skrek högst – om det var barnet eller mamman. Men nånstans där går min gräns för hur man får bete sig, hur trött och grinig man än är.

I natt vaknade hon första gången kl 21. Sen sov hon faktiskt till två-snåret, men sen tror jag att hon var vaken fram till kl fyra eller nåt sånt. Jag var upp nånstans mellan sju och tio gånger. Kärleken tre.

Så nu hoppas jag att hon sover på dagis idag. Jag är helt slut med en dundrande huvudvärk, trots att det var jag som fick sovmorgon.