To do

Hörrni, det är ju mindre än en vecka kvar tills jag ska på Bloggmingel! Whohoo! Men jag måste hinna med att fixa lite grejor innan dess.

  • Hämta min klänning från kemtvätten (får vänta tills jag får pengar)
  • Köpa nya (hela) strumpbyxor (får vänta tills jag får pengar)
  • Bestämma mig för vad jag ska ha på mig på dagen
  • Köpa tågbiljetter till och från Stockholm (får vänta tills jag får pengar)
  • Ta reda på hur jag tar mig till Rica Talk Hotel
  • Plocka ögonbrynen
  • Fila fötterna
  • Leta reda på lämpliga skor att ha till klänningen
  • Leta reda på lämpliga smycken till klänningen
  • Fixa till naglarna (dvs klippa ner samtliga till samma obefintliga längd)

Jag kommer se ut som och känna mig som en luffare. Jag minns inte ens när jag köpte nya kläder och skor senast. Jackan jag har är gammal och sliten – den har definitivt gjort sitt, men jag har inte råd att köpa någon ny. (Drömmen hade varit att ha råd att köpa en vårkappa! Och den där klänningen jag såg på La Redoute. Och den där andra klänningen jag såg på eCouture by Lund. Och nya jeans – de där tighta jeansen jag köpte i höstas är numer baggy av viktnedgången. Och nya skor! Som inte är köpta för 99 kr på Ica Maxi eller på Skopunkten. Eller nya trosor. De jag har faller i bitar vilken dag som helst. För att inte tala om att jag behöver ha (minst) en ny BH – just nu har jag bara en BH som är lagom, så jag går oftast utan. Oh well! Huvudsaken är att barnet har hela, rena och tillräckligt stora kläder och det har hon.)

Jag skulle vilja gå till frissan också. Håret är ett burr med utväxt. I ett annat liv kommer jag ha råd med sånt. I ett annat liv kommer jag ha råd att köpa deo och hudcreme också. Och i det där andra livet kommer jag dessutom att ha råd att köpa något annat än den billigaste skiten av deo och hudcreme på Ica.

Men på Bloggmingel ska jag, luffare eller ej! Och det ska bli så himla kul! Och för att göra en toppenhelg ännu bättre, så ska jag nog träffa Garbo efter utcheckning på söndagen, så åker vi in till stan och käkar lunch och dryftar skitviktiga saker! En helg tillsammans med vuxna människor! OMG!

Hur djur gör, del 2

Idag ska vi få veta hur katter gör det när de gör det.

Kattor löper endast den ljusa delen av året. Alla som någonsin hört marskatter ha konsert vet vad jag pratar om… Vissa kattor löper bara ett par gånger per säsong, andra löper varannan vecka tills de blivit parade.

En katta som löper kan vara fantastiskt jobbig att ha i möblerade rum. Ofta skriker hon högt, länge och mycket och ägarna ligger sömnlösa och bara önskar att kattfan kunde få sig ett skjut så det blev tyst på eländet.

Om du klappar en löpande katta, kommer hon att resa upp bakdelen mot dig och liksom vika svansen lite åt sidan. Och så tittar hon

Ta mig!

på dig och säger: “Ta mig!” Nej, det gör hon inte, men om hon kunde prata, så är det vad hon skulle säga. Och så rullar hon runt på golvet och är allmänt väldigt tillgiven.

Om man nu släpper ut sin okastrerade katta och hon träffar på en okastrerad hankatt och tycke uppstår (vilket det gör!) så kommer kattan inta hukande ställning med höjd bakdel, trampande bakben och svansen åt sidan. Hon lockar på hanen med höga rop – och hanen är sällan den som är den, utan brukar svara snabbt. Så fort honan är redo, klättrar hanen upp på honan och biter tag i hennes nackskinn.

Åh baby, du är så het!

En katthanes penis är försedd med små hullingar, så när han drar sig ur kattan skriker hon

Liten hulingförsedd snorre

och inte så sällan försöker hon riva eller bita hanen. Tro fan, jag skulle också skrika och klösas om jag fick en hulligförsedd snorre upp i tjosan! Och ni som säkert trodde att hon skrek av njutning! Tji fick ni!

Men det finns en anledning till att de där hullingarna finns där. Det är nämligen de som stimulerar kattans ägglossning!

Katter är pilska djur och kattan verkar ha kort minne eller vara den förlåtande typen, för efter ett par minuter kan de vara igång igen! Om det finns fler okastrerade hanar i området kan det bli slagsmål om vem som ska få bestiga kattan, men kattan är inte så kinkig. Hon kan para sig med många hankatter medan hon löper.

Det kan medföra att kattungarna i en kull faktiskt kan ha olika fäder. Det har ni kanske sett om ni vuxit upp på landet där stallkatten fick kattungar minst en gång och oftast två gånger om året? Att alla ungarna i kullen kan vara svarta, utom en stackare som kanske är gråspräcklig. Det kan också medföra att kattan föder sina ungar under en lite längre tid än vad en tik föder sina valpar. Kattungarna har ju legat i livmodern olika länge. Hur länge? 63-67 dagar på ett ungefär.

Men om kattan nu inte träffar på en stilig och villig yngling? Ja, då löper hon tills hon slutar – oftast ca en vecka. Jag vet att några desperata kattägare fått rådet att själva framkalla ägglossning hos sin katt, så att hon kommer ur löpet. Det görs lämpligast genom att föra in tex en tops eller liknande i kattans vagina. Men jag vet inte… För mig känns det som att den bästa och mest långvariga metoden för att slippa ha en löpkatt är att kastrera det löpska stycket.

Så snälla, snälla djurägare där ute! Kastrera era honkatter och era hankatter! Kattungar är urgulliga när de är små, men det finns så oändligt många katter som inte har ett hem, kattungar som överges eller avlivas för att ingen kan ta hand om dem.

Syskonen Söt!

I nästa avsnitt kommer ni få träffa den kåta hästen! Missa inte det!

PS. Även denna gång är samtliga bilder snodda