Åsikter

Nu tänkte jag åsiktsbajsa.

  • Jag såg att Blondinbella “vikt ut sig” på omslaget till någon tidning. Hennes tanke är väl god. Hon vill visa att kvinnor med hull också är vackra och “duger”. Hon kallar det “Size me”. Men det blir så fel! För återigen ligger fokuset på kvinnans kropp. På objektifiering och tyckande till hur en kropp “ska vara” för att vara vacker. Samma argument om och om igen, inget nytt händer. Men gud nåde den som har kurvorna “på fel ställe”. För med en kurvig kropp menas stora bröst och breda höfter, smal midja och putande rumpa. En kruvig kropp betyder inte hängpattar, volanger i midjan, celluliter och bristningar. En kurvig kropp betyder inte att man ska ha ett midjemått som överstiger bystmåttet. Och vi fortsätter granska andra kvinnors kroppar, tycka och tänka. Det är så det patriarkala samhället vill ha det. De håller oss på mattan genom att göra oss till objekt, till kroppar som det måste tyckas något om. Och jag säger: kan vi inte bara lämna det bakom oss?! Varför måste vi tycka något? Varför måste vi visa upp våra kroppar för att säga att de duger precis som de är?
  • Thomas Östros. Vad kan jag säga? Kärleken liknade honom vid en legosoldat och det ligger definitivt något i det. Har han några egna åsikter? Och vilka är de i så fall. Som minister i regeringen ondgjorde han sig över bankchefernas miljonbonusar. Han ville införa bonusförbud. Och nu? Nu har han blivit bankkramare som Carolina Neurath skriver. För med hans nya uppdrag som vd för Bankföreningen kan man inte tycka illa om bonusar. Det skulle vara ungefär som att säga att man gillar bögar när man hänger med nassesvinen på en Vit Maktkonsert. När uppdragsgivaren pekar, så utför Östros – precis som en yrkesmördare. Vill du att jag ska prata illa om bankernas bonusar? Självklart! *pang*  Vill du att jag ska hålla tyst om bonusar? Och du betalar mer? Visst, självklart! *pang* Och så undrar politikerna varifrån politikerförakt kommer…
  • Jag borde inte skratta och tycka att det är “så jäkla bra”, som jag uttryckte det när jag fick höra om Västerpartiets 1a majfirande i Skåne. Där fick barnen slå på piñatas med bilder av Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf på. Men jag kan verkligen inte låta bli att skratta. Mitt elaka jag gnuggar händerna och hejar på!
  • Försäkringskassan utförsäkrar föräldrar som sörjer sitt döda barn. De kämpade i fem år mot cancern och de förlorade. Pappan snickrade en kista av barnets säng, eftersom barnet inte ville ligga i en kista. Hen ville ligga i sin säng och ha mammas täcke. Så pappa snickrade en sängkista av barnets säng. Nu har pappan utförsäkrats. Och jag vill spränga Försäkringskassan och de sjuka regler de tvingas följa i luften, binda de ansvariga vid varsin påle, slita av deras kläder och prygla huden av deras kroppar. Exakt så vidrigt tycker jag att människor behandlas i samhället idag. Tack för det, ni som röstade till höger de två senaste valen!

Jag är fortfarande lite åsiktsbajsnödig, men jag ska bespara er!

Roger tio fyra, över och ut.

Dagens kråka

Elvira spanar in en igelkotte som sover under vedboden.

Solhatt (ärvd) från PoP, tshirt med en påsydd polisbil från Lindex, trekvartsjeans från Åhléns. Notera att Lakrits och Pino sitter på bron och solar. Och JA, hon är insmord från topp till tå med spf 50, så det behöver ingen påpeka.

Flocktulpan

Efter lite googlande och botaniserande bland lökväxterna på IBC (jag vill ha typ ALLA växterna där! När jag får en alldeles egen trädgård kommer jag fylla den med lökväxter!) har jag kommit fram till att blommorna överst i förra inlägget är en typ av botaniska tulpaner, nämligen Flocktulpan eller Tulipa tarda.

Flocktulpan, tulipa tarda. Bild hämtad från www.grobar.se

Fina är de, alldeles oavset namn!

Jag tror jag måste ägna ett helt inlägg åt olika lökväxter jag vill ha!

Trädgårdsbilder

Någon som vet vad det här är för söt blomma? Jag gissar på att det är någon typ av tulpan, men jag har faktiskt ingen aning. Har du?

Äntligen kommer pärlhyacinten!

 

Fina orange tulpaner som blommar nu

 

Smörbollen börjar få knoppar!