Trädgårdsnytt

Trots det trista vädret (det är i mitten av maj och jag måste fortfarande elda i kaminen för att hålla det varmt och skönt inne) med kyla, regn och blåst, så händer det saker i trädgården.

En god nyhet är att rosenstaven som jag trodde var död, har börjat sticka upp små skott! Hurra! Rosenriddarsporren däremot, den är ohjälpligt död och borta.

 

Den här växten, som jag inte vet vad den heter, växer så det knakar och är riktigt fin, tycker jag!

 

Snaaaart slår smörbollen ut!

 

Dålig bild på en vacker gullviva som blommar för fullt!

 

De gula tulpanerna blommar.

De röda tulpanerna blommar också. De är så röda att man får ont i ögonen. De är verkligen så röda som det ser ut på bilden, jag har inte redigerat eller photoshoppat!

 

Röda tulpaner

 

JÄTTEröda tulpaner!

 

Det här med jämställdhet…

Ni glömmer väl inte bort tävlingen?

När jag gapar och vrålar om feminism och jämställdhet, om det sjuka i att kvinnor måste raka armhålor, ben och kön för att inte anses äckliga, då är det vissa (både kvinnor och män) som tycker att jag överdriver.

De tycker att vi lever i ett jämställt samhälle om man jämför med många andra länder. Ja, visst, jämför man sig med Afghanistan, så är det klart att vi har kommit lite längre. Men varför måste vi nöja oss bara för att vi har det bättre än andra? När man ligger först i ett maratonlopp, så slutar man ju inte springa innan man är i mål! Ba: “Näe, men alltså de andra är så himla mycket sämre än jag, så jag tror jag lägger ner nu och skiter i det här, jag går hem och goffar en påse chips istället”

De tycker också att det finns andra saker att fokusera på, tex världsfreden och svälten och fattigdomen på Afrikas Horn. Visst, men det ena behöver väl inte utesluta det andra? Jag kan ju inte skita i att betala mina räkningar bara för att gräset är oklippt, jag kan inte strunta i disken för att dammråttorna har tagit över vårt sovrum. Jag får vackert ta itu med både och.

För faktum är att vi lever i ett samhälle där kvinnor (fortfarande) tjänar mindre än män för samma arbete. Ett samhälle där kvinnor trakasseras och mobbas om de väljer att inte raka sig. Ett samhälle där kvinnans kropp ses som ett objekt, till för att behaga. Inte? Håller ni inte med?

Då tycker jag att ni ska återkomma när löpsedlarna på alla blaskor ser ut såhär (samtliga bilder är lånade av Lady Dahmer och är ritade av Liv Strömquist) :

 

Vet ni?!

Alltså, vet ni, vet ni, vet ni?!

Ni vet att jag har ett gammalt tröskverk till Nokiatelefon, va? Den där som är från medeltiden? Den där telefonen som jag låtit Elvira leka obehindrat med för att få den att gå sönder? Den där telefonen som verkar klara allt från fall från höga höjder till att bli indränkt i barnsaliv?

Ni vet DEN telefonen?!

Snart kan den komma att tillhöra historien. Snart kan jag plocka ur simkortet ur den och högtidligt lägga telefonen i en av Elviras lådor med leksaker!

För om bara några dagar kommer en sån här att landa i min brevlåda.

Det är en händelse lika stor som Jesus återuppståndelse!

Jag ska bli med smartfån, jag ska bli med smartfån, jag ska bli med smartfån! Nej, det är inte en hypermodern, superny pryl med alla extras man kan tänka sig. Men det är en smartfån och jag lovar er att allt är bättre än min nuvarande fån!

Och allt tack vare min supersnälla, underbara Exman! Han vill ha tio kronor för den. Vi får väl se om jag har råd… ;)

Nu måste jag luska i olika abonnemang, för det jag har nu duger inte! Jag ska ha ett med fri surf!

Och tänk att jag kan ta foton med den och minnet kommer inte bli fullt efter tio foton, så att jag hela tiden måste radera fotona för att kunna ta ett nytt foto!

Alltså, ni förstår inte lyckan!

Tack Exmannen! Tack, tack, tack!