Och vinnaren är…

Jag måste säga att ni varit duktiga studenter! Det var flera som hade alla rätt, så det var utslagsfrågan som blev avgörande, precis som jag misstänkte. Men frågorna var ju inte heller särskilt svåra, eller vad tyckte ni?

Här kommer i alla fall svaren:

Fråga 1
Vilket hondjur signalerar att hon är är sugen på ett skjut genom att blinka med vulvaläpparna?
Svar: Stoet

Fråga 2.
När får kattan ägglossning?
Svar: Vid parningen

Fråga 3.
Vad menas med “hängningsfas” och hos vilket djurslag förekommer det?
Svar: Det förekommer hos hundar under parningen då hanen sväller så mycket inne i tiken att de fastnar i varandra.

Fråga 4
Para ihop rätt kön med rätt djur!

1.Bagge 2.Hingst 3.Galt 4. Tjur

Svar: A4, B3, C1, D2

Fråga 5.
Hur länge är en sugga dräktig?
Svar: Tre månader, tre veckor och tre dagar.

Fråga 6.
Vilket djur, förutom hunden, kan blöda lite i samband med brunst?
Svar: Kossan

Utslagsfråga:

Hur många pärlor är det i Elviras halsband?

Svar: 63 st.

Och vinnaren är…

Sofie!

Grattis! Hon hade alla rätt och gissade att det var 75 pärlor i halsbandet och var därmed närmast! (Med tanke på att Sofie är veterinärstudent och just tentat av reproduktionen, så var väl alla rätt väntat, men det var riktigt bra gissat på pärlorna också!)

Nu till tröstpriset. Och det är till er alla, inte bara till er som var med och tävlade!

Tröstpriset är: Till den 10 juni har ni alla läsare 20% rabatt på valfri vara hos hos dotto. Ni behöver bara uppge koden Lillamysan i kassan! Grattis till er!

Elvira ska få den här i födelsedagspresent!

Bild lånad av dotto.se

 

Joppa joppa

Idag har jag jobbat. Eller vad man nu ska kalla det.

Jag var på en av filialerna till stora djursjukhuset. Idag var det noll bokat. Inget. Så först satt jag, sen drack jag kaffe, sen slösurfade jag.

Sen kom det faktiskt en patient med akut gastroenterit. Bukröntgen (eftersom det är en känd sakätare och det hade kommit ut plast/gummibitar) och blodprover, allt utan anmärkning. Hem med dietmat och Canikur.

Sen slösurfade jag lite till, önskade att jag hade tagit med mig min smartphone, la mig på soffan en stund och blundade.

Sen åt vi lunch och gaggade i en evighet.

Efter ännu lite mer slösurfande la jag mig på soffan igen och somnade. Sov en timme eller så.

Sen kom det en till patient. En akut extern otit. Provtagning – bakterier, inte jästsvamp. Hem med antibiotikadroppar.

Sen satt jag av två timmar till innan jag fick åka hem. Eller rättare sagt, åka och hämta kråkan på dagis.

Men eftersom jag är dödligt trött efter en natt med nästan ingen sömn, så kommer jag inte vara så värst social idag heller. Det är inte ens kråkans “fel” att jag knappt sovit något. Det började med att Kärleken, som är hemskt pollenallergisk just nu och därmed tät i luftvägar och näsa, snarkade som ett helt sågverk. Jag gick ner och la mig på soffan. Där sov jag inte så bra – sov trekvart, vaknade, var vaken en kvart. Sov trekvart, vaknade, var vaken en kvart. Hela. Jäkla. Natten! Hur störigt är inte det?!

Nåja. Nu sover barnet. Om mellan 45 och 60 minuter har hon sin nattskräcksperiod, sen hoppas jag att hon sover hela resten av natten som hon faktiskt gjort de senaste nätterna.

Jag ska också slänga mig på soffan och sova en stund. Sen, mina vänner! Sen kommer svar på frågorna i tävlingen och vinnaren presenteras. Då kommer även tröstpriset presenteras!

Och så tycker jag att ni ska hålla korpgluggarna öppna, för i nästa vecka har jag ännu en tävling på G och det är en tävling ni inte vill missa, I promise!