17 maj!

Grattis till alla mina norska vänner, mina norska kollegor och till min norska familj!

Idag sov jag skönhetssömn på förmiddagen, tills att Elvira kom och slet upp dörren och sa: “Uan kacka dösset”. Det tog ett tag innan jag begrep att hon sa att det var en fluga som hade knackat på fönstret.

Jag pallrade mig upp och fixade lunch till kråkan medan Kärleken gick upp för att vila inför kvällsjobbet. (Vi har inte sett röken av varandra sedan i söndags. Trist!)

På eftermiddagen åkte kråkan och jag in på stan. Vi köpte en mjukglass med strössel på torget. Det var populärt kan jag lova! Elvira var väldigt fascinerad över fontänen på torget, så den stod vi och tittade på länge.

Sen sprang hon upp och ner för en ramp ungefär etthundratjugofjorton gånger tills jag tyckte att vi skulle åka till Ica och handla lite förnödenheter.

På Ica fick hon köra en egen liten vagn. Det var ett sjå att ha koll på henne och vagnen samtidigt som jag försökte handla! Jag var alldeles svettig. Ännu svettigare blev det när jag skulle betala och kråkan bara drog, sprang rakt in i affären, ställde sig bakom en hylla och skrek MAAAMMAAAA så högt att hela affären vände sig om.

Det var inte det att hon inte visste var jag var, hon ville bara leka lite. Inte en så rolig lek, tyckte jag. Jag ropade tillbaks att hon skulle komma hit. MAAAAMMMMMAAAA ekade det i affären. KOM HIIIIIT ELVIRA!

Och samtidigt le urskuldrande åt kassörskan, skrocka lite “ja, se ungar”, torka svetten ur pannan, betala, ställa ifrån sig lilla vagnen och kassen med mat och sen jaga kråka genom hela affären. Hon sprang först och jag efter. Hon skrattade. Det gjorde inte jag! Hon gömde sig i små trånga gångar där jag inte kom in och när jag väl krånglat mig in där, så smet hon ut och fortsatte springa.

Alltså, puh!

När vi kom hem lekte vi en stund ute innan det var dags att gå in och börja med maten. Efter maten tog vi oss en dusch. Pricken (hennes legohund – den ser ut som Barbastarks hund Pricken) och legoblommorna skulle följa med och bada i hinken.

Att öronen inte skrumpnar ihop och trillar av, det är ett under! Som hon babblar! Det är alldeles underbart, men när man hört samma fras om och om igen tjugo minuter så….

“Lilla tätta Pjicken, Lilla tätta kigomommoj” -Elvira tvätta Pricken, Elvira tvätta legoblommor. Sen, på slutet av duschen, så la hon faktiskt till ett ord. “Lilla tätta Pjicken, Lilla tätta kigomommoj. Mysit!” Då måste man ju le en liten smula!

När vi kom ner och hon fick på sig sin “ockock” (badrock) så sa hon det igen: Mysit! Och återigen när hon fick sin välling och hon satt i mitt knä och vi läste saga: Mysit!

Jag tror hon härmar pappa, för det säger han hela tiden när han är med kråkan. Mysigt, säger han när de kramas, när de busar, när hon klättrar på pappa, när hon sitter på hans axlar, när hon sitter i hans knä. Mysigt!

Och det är det ju! Mysigt! Vi är familjen mys! Vi myser ungefär hela tiden! Lilla Mysan, Mysbert och MiniMys!

Mysit!

Hjälp?!

Är det någon av mina läsare som har en Xperia X8?

Snälla hjälp mig!

Det går inte att koppla upp sig på det trådlösa nätverket hemma. Jag gör som det står i instruktionsboken, den hittar vårt nätverk, den kan logga in på nätverket, men sen händer liksom inget mer. Den kopplar inte upp sig, utan fortsätter surfa med 2G/3G.

Jag lovar, både Kärleken och jag har provat med ALLT. Vi har startat om telefon, startat om nätverket, provat igen och igen och det går inte.

Nu står det bara “scannar” under wifi-menyn men inget mer händer. Trots att den ju hittat vårt nätverk. Gaaah! Jag hatar teknik som inte fungerar!

Kärleken kan koppla upp sig på nätverket med sin Nokia och nätverket fungerar perfekt med båda datorerna.

WTF!

Hjälp mig, snälla!