Diverse

Alltså, den här förkylningen/pesten som drabbat mig är det värsta jag varit med om! Den går aldrig över! Nu är jag på dag fyra i antibiotikabehandlingen och jag har fortfarande huvudvärk, mängder med var i bihålorna och ont i ett öra.

Jag får nog ringa vårdcentralen igen imorgon!

Idag har vi varit en sväng på “utflykt”. Det blir så trist att bara sitta hemma en hel helg när vädret består av regn, blåst och kyla. Först åkte vi till pappans jobb. Han skulle kolla sin mail och hämta sina glasögon som han glömt.

Kråkan passade på att ha fruktstund mitt bland alla uniformerade poliser i fikarummet. Vi pratade med några poliser och Elvira berättade för en kollega till Kärleken att poliser säger “ajjabajja”.

När vi tittat på polisbilarna och polismotorcyklarna, så åkte vi till Barnens Hus för att se om vi kunde hitta en spelande potta där. Det kunde vi inte. Däremot hittade vi pussel och målarböcker.

Sen åkte vi vidare till Biltema där vi köpte en rittavla med klocka, magnetbokstäver och kulram. Den ska kråkan få i födelsedagspresent. Jag tror hon kommer älska den!

Förövrigt har jag uppdaterat länklistan Bra sidor till höger *pekar*.

Och så glömmer ni väl inte bort att tävla, va?!

 

PAD

Nu har det slutliga svaret på Siskas PAD kommit. Alltså svaret på vad det var för slags knöl som jag plockade bort för ett par veckor sedan.

Såhär står det:
“Vid histologisk undersökning av insända prover (två prover) från nybildning i hud har följande påvisats: Den huvudsakliga förändringen ses i dermis och är av neoplastisk karaktär utgående från mastceller (mastcellstumör). Nybildningen i stort är nodulär och dåligt avgränsad. Tumörcellerna växer i hela dermis. Cellerna är runda med måttlig mängd cytoplasma innehållande riklig mängd granula. Antalet mitoser är lågt. Tumörcellerna är relativt uniforma (relativt väl differentierad, låg pleomorfism). Bland dessa tumörceller ses ansamlingar och infiltration av fåtal eosinofila granulocyter. Marginalen basalt (djupt) är sparsam.
Morfologisk diagnos/PAD: Mastcellstumör grad II.
Kommentar: Nybildningen är elakartad och risk för spridning föreligger. Graderingen är enligt Patnaik et al från 1 till 3 där 1 är väl differentierad och 3 är mest elakartad.”

Vad betyder då det här?

Det betyder att det är ett mastocytom, som jag misstänkte. Det är inte den allvarligaste formen, men inte heller den snällaste. Och eftersom tumören satt där den satt, så var det omöjligt att ta bort den med 3 cm marginal runt om som man ska göra om man misstänker mastocytom.

Detta innebär alltså att det finns stor risk att tumören redan metastaserat (spritt sig) och om den inte har det, så är det stor risk att den kommer tillbaks på samma ställe igen. Det räcker med en ynka tumörcell för att den ska växa till igen.

Det finns också en stor risk att det kommer andra tumörer av samma sort lite varstans. Igår upptäckte jag en liten knöl på ett bakben. Den känns som en vårta, men kan lika gärna vara en till tumör.

Inte de bästa av alla nyheter man kan få, med andra ord.

Men hunden är gammal och hon har haft ett bra liv. Hon får hänga med så länge hon mår bra. Sen är det upp till mamma hur mycket hon vill göra. Om hon vill plocka bort fler tumörer och kolla eller om hon bara låter det vara.

Inte kan jag ringa henne och berätta heller. Mamma och Partnern har det förmodligen alldeles underbart i Kroatien just nu.