Sjukstuga… igen

Det uppdateras dåligt nu för tiden. Ledsen för det. Det har liksom gått i ett här hemma de senaste dagarna.

Gårdagen vet jag inte var den tog vägen. Den försvann i någon slags tröttmadimma efter att jag bara lyckats sova två timmar på natten. Jag sov mer eller mindre hela kvällen igår.

Idag var det meningen att kråkan skulle till dagis, men hon hade det så jobbigt med astman i morse, så hon fick vara hemma. Dessutom har hon klagat över ont i örat och så har hon någon typ av infektion i höger ögonlock. Det började som en vagel eller nåt sånt och nu har det nästan blivit som en liten finne eller böld – hela ögonlocket är svullet och blålila.

Så idag fick vi allt gå till doktorn.

Astman har vi koll på, det är Flutide, Airomir och Singulair som vi får sätta igång med igen.

Öronen var det ingen fara med, det var lite svullet och dant, början till inflammation enligt doktorn. Till ögat fick hon antibiotikadroppar (Fucithalmic). Och så ordination att ta Nezeril och Ipren varje dag i 10 dagar för att svälla av slemhinnorna så att det förhoppningsvis inte blir någon öroninflammation.

Så nu ser det ut såhär:
Morgon: Airomir, Flutide, Ipren, Nezeril, Fucithalmic
Middag: Airomir, Flutide, Ipren
Kväll: Flutide, Ipren, Nezeril, Fucithalmic, Singulair

Det var inte roligt att ta de där ögondropparna! Pappa fick hålla fast armar och jag fick bända upp ögat och droppa. Allt under illskrik. Uff, det gör ont i hjärtat. Men sen var hon så nöjd så! Dättedutti, säger hon. Barbazoo var också dättedutti när han tog medicin. Och det måste man ju hålla med om att han var, med tanke på att han fick Nezeril i ögat. Inte ett knyst sa han. Det måste svidit som satan!

Jag har hunnit handla en massa inför kalaset på söndag också. Nu är det bara jordgubbar och tårtbotten som saknas.

På kvällarna står det presenttillverkning på schemat. Idag har jag målat stolar och bord. Imorgon får vi göra en andra strykning. Sen ska bordsskivan och stolsitsarna fixas. Jag ska klä dem i utrivna sidor ur en Bamsetidning och sen lacka på, tänkte jag.

 

Imorgon ska jag jobba igen. Dagpass den här gången.

På vägen hem måste jag köpa mer Flutide, den tog slut nu. Och så måste jag köpa tårtbotten (den var slut), men jordgubbarna får nog vänta tills på lördag.

På lördag kommer hela dagen gå åt till att baka och städa. Vi ska bjuda på korv med bröd, gräddtårta med diverse bär, chokladtårta med nötter, snickerskakor (såklart), kolakakor, kardemummaknyten och jordgubb- och rabarberkaka. Saft och kaffe. Fiskdamm. Massor av ballonger. Jag måste åka och hämta ett paket från barnkalaset.se också. Det får jag nog göra på lördag, det med.

Det är mycket att stå i, men ack så kul! Jag kommer förmodligen uppskatta kråkans födelsedag och kalas mer än hon!