Uppdatering utan bilder.. nästan

Alltså, jag är ju det klantigaste arsle man kan tänka sig! Jag har fotat hela födelsedagskalaset utan att ha minneskortet i kameran. Och att få över bilderna till datorn från kameran visade sig vara lättare sagt än gjort! Bara att hitta sladden…

Nu är batteriet på laddning i alla fall, så förhoppningsvis kommer det lite bilder innan idag blir imorgon.

När kråkan vaknade på söndagsmorgonen, så gick vi alla ner för att fixa frukost. Vanligtvis ligger en av oss kvar i sängen och har sovmorgon på helgerna, men man vill ju inte missa en tvåårings paketöppning!

När hon kom ner låg alla presenter på bordet och stolen stod på hennes plats med ballonger fastsatta på. Hon var mest intresserad av ballongerna till att börja med.

Men sen såg hon ju paketen och ville genast öppna.

Av gudmor fick hon ett helt otroligt örngott med Pino på som gudmor målat alldeles själv! En keps fick hon också!

Av oss fick hon två målarböcker, ett spel och ett pussel. Hon ville leka med allt. Samtidigt. Och så tittade hon på alla kort hon fått. Ett från farmor och farfar (som hon ju fick stolen av), ett från kusinerna i Jämtland, ett från gudmor och ett från oss. (I måndags kom kort från mormor, skickat hela vägen från Kroatien.)

Medan kråkan drack sin frukostvälling, så kilade jag upp och ställde iordning möblerna och rittavlan på hennes rum.

Åh, vad hon blev glad och nöjd! “Stolar!”

En nybliven tvååring som är nöjd med presenterna!

var det första hon sa. Sen fick hon syn på tavlan, men begrep inte riktigt det där att man bara kan rita på tavlan med kritorna och hur man använder sudden. På baksidan av rittavlan är det en whiteboard med bokstavs- och siffermagneter. De var väldigt roliga att plocka ner.

Sen lekte vi med leksakerna, ritade och var ute en stund på förmiddagen. Innan lunch pratade hon videosamtal med farmor och farfar via msn. Medan hon pratade blev maten klar, så farmor och farfar tittade på när hon åt. Favoritmaten, såklart. Är det födelsedag, så är det! Och SOM hon åt! Hon mosade i sig fyra skivor falukorv och slevade in lass efter lass med makaroner! Farmor och farfar var mycket imponerade!

Medan kråkan sov, så passade vi på att duka, blåsa ballonger, slänga ihop ett par tårtor, städa klart ute, fixa grillen, pynta med serpentiner och förbereda för kalaset. Jag hann ta en snabb dusch också.

Sen kom alla gästerna. Tyvärr var det ganska många som inte kunde komma, men vi blev ändå sju barn och åtta vuxna. Det var ganska lagom, med tanke på att vi fick lov att vara inne. Ute blåste det och det kom lite skurar då och då.

Men vi var ute och grillade i alla fall. Kråkan ville mest ha ketchup. Först slickade hon av ketchupen från korven. Sen plockade hon ut korven ur brödet, tog ett par tuggor, la ifrån sig korven, tog ett par tuggor bröd och sen var hon nöjd. Hon ville bara in och äta tårta och bulle!

Det gjorde vi efter ett tag. Men särdeles mycket tårta åt hon inte och bulle kom hon på att hon inte ville ha. Hon ville hellre leka med heliumballongerna! Det ville faktiskt alla barnen.

Däremot drack hon saft för första gången i sitt liv på kalaset. Vi har liksom inte sett poängen att introducera sånt. Men är det kalas, så är det! Haha, ni skulle sett minen! Så himla fokuserad. Hon drack och drack och drack. När jag frågade om det var gott kunde hon knappt svara, hon måste dricka mer. När hon druckit hela glaset tomt var hon alldeles andfådd när hon sa “Meeea saff!”

Efter fikat blev det som sagt lek med heliumballonger för hela slanten. Föräldrarna satt kvar i köket och snackade medan en av oss hade ett öga på barnen i vardagsrummet.

När vi kände oss nöjda med fika och snack, så var det dags för fiskdamm. Det var poppis hos alla barnen! I påsen som barnen fick var det ett godishalsband, såpbubblor, en partytuta eller flärp elle vad man nu kallar det, några guldpengar och två paket russin.

Alla barnen fick med sig varsin ballong på en pinne hem också.

Trots att vi sagt ifrån om presenter så fick hon kritor, målarbok, pippiklistermärken och en heliumballong av gästerna. Av Bosse och Britta (eller kanske deras husse och matte) fick hon en tröja och ett par byxor.

När alla barnen åkt hem återstod det att röja. Jag tackade kosmos för engångstallrikar, -bestick och -glas! Jag tackade även för diskmaskinen! Som tack för presenten gick pappan och kråkan över till grannarna med två stora tårtbitar, massa bullar och kakor. Klart de också ska ha lite kalas! Vi fick ju ändå låna deras utemöbler!

Det var en nöjd och trött liten kråka som gick och la sig på kvällen. Men det var lite svårt att somna. Hon ville inte riktigt att födelsedagen skulle ta slut. Men tro mig, det ville föräldrarna! Herrejösses, så trött jag var!

Ja, det var den födelsedagen. Bilder kommer senare när jag lyckas överföra dem från kameran.