Veckan som varit

Den här veckan har gått så fort! Jag begriper inte var tiden tagit vägen!

Jag jobbade dag både måndag och tisdag, lugna dagar båda två. Intressanta patienter bitvis, men det mesta gick på rutin.

Åh, jag vill aldrig mer jobba på en liten klinik! Jag dör uttråkningsdöden av alla otiter, FLUTD-katter, vaccinationer, kastrationer och klådor! Ge mig en krampande hund, en påkörd katt, en akut hemorragisk gastroenterit, en sprucken pyo, addisonkriser eller andra akuta och urakuta insatser! Inte hela tiden och jämt och ständigt, men jag vill gärna ha ett adrenalinpåslag per dag för att jag ska trivas bäst!

Jag var ledig i onsdags och torsdags. Onsdagen spenderades mest utomhus med kråkan. Vi sparkade boll, blåste såpbubblor, klappade hästarna, tittade på traktorerna, plaskade i lilla plaskdammen och tittade på blommor. Hade det allmänt bra med andra ord!

Igår var vi och veckohandlade och var till återvinningen med plast, tidningar och kartong det var ungefär allt vi hann med, känns det som.

Idag var jag på en filial och jobbade. Idag var första gången jag avlivade en igelkotte. Den var så himla sjuk att den inte ens rullade ihop sig när man tog upp den. Lilla söta kotten! Det var även första gången jag avlivade en tamråtta. Det gick bra det med.

Råttor är ju bytesdjur. När de känner att något inte är som det ska, så försöker de springa. Och kan de inte springa, så skriker de. Det måste man informera djurägaren om, så att de inte tror att man håller på och torterar råttan när man sticker den. Men det är klart att det känns hemskt, även för en veterinär, när ens patient skriker när man sticker i dem!

På eftermiddagen fick jag fint besök av en liten tvåårig praktikant vid namn Elvira. Hon skulle inspektera att mamman skötte sitt jobb ordentligt. Pappan följde också med. Vi tittade på katterna som satt och vaknade efter förmiddagens operationer i sina burar och kråkan tyckte det var väldigt märkligt att en KATT kunde heta Bamse!

Hon drack även upp cirka all mjölk som  fanns i kylskåpet. Sen ville hon gå upp och ner i trappan. Det spelade ingen roll att jag förklarade att den där trappan är farlig (det är en riktigt läskig spiraltrappa som knappt jag klarar av att gå i). I vanliga fall har hon väldig respekt för sånt som är farligt. Vi använder nästan aldrig just det uttrycket, just för att det inte finns särskilt mycket som faktiskt är riktigt farligt. Att slicka på läckande bilbatterier tillhör kategorin farligt. Att springa omkring på Ica Maxis bilparkering tillhör också den kategorin. Sen kan jag inte komma på så mycket mer.

Kråkan och pappan tittade på hundleksaker och gick ut och tittade på bilar och blåste såpbubblor medan jag tog hand om de sista patienterna. Sen ritade kråkan och jag en liten stund inne på kontoret innan de åkte hem och jag satte mig med telefontider och provsvar.

Ja, och nu är det fredagskväll. Jag har ätit en glass och druckit ett glas vin. Kärleken jobbar hela helgen, så det blir mamma-kråkhäng hela helgen. Undrar just vad vi ska hitta på… Ta en tur till stan och köpa en glass, kanske. Eller åka till en lekpark. Ja, nåt sånt får det bli. Så vida det inte tänker spöregna, såklart.

Åsså lite bilder…äntligen!

Till kalaset beställde jag en himmelens massa kalastillbehör, både från Kalaspinglan och från Barnkalaset.se. Allt från engångstallrikar och partyhattar till såpbubblor och godishalsband. Jag måste säga att jag är grymt imponerad över hur snabbt de kunde leverera! Jag beställde en måndagskväll och på onsdagen samma vecka kunde jag hämta ut paketet från posten. Jag tycker nog att Barnkalaset.se har ett lite större utbud av kalastillbehör, mycket av sakerna jag ville ha från Kalaspinglan fanns inte i lager.

Morgontrött kråka som öppnar paket

 

Man kan faktiskt rita på den där tavlan!

 

Stolar och bord på plats! Stolen närmast i bild fick kråkan av mormor i doppresent.

 

Nu är bordet dukat!

 

Snygg pappassiett och partyhatt med monster på från Barnkalaset.se

 

Lite bullar och jordgubbs- och rabarberkaka med vit choklad

 

Tårta såklart! Här: en klassisk gräddtårta. De söta ljusen (en zebra och en kossa) beställde jag från Kalaspinglan.se

 

Chokladtårta

Och här har vi en chokladtårta! Även dessa ljus (en tiger och en giraff) är från Kalaspinglan.se

 

När alla kalasat klart såg det ut såhär!

 

När det var färdigkalasat var det dags för fiskdamm! Det här är vad som fanns i påsen. Själva påsen, guldpengarna och såpbubblorna beställde jag från Barnkalaset.se och godishalsbandet köpte jag på Kalaspinglan.se. Russinen och flärpen köpte jag på Coop ;)

 

Förutom den väldigt uppskattade fiskdammspåsen, så fick alla barn med sig varsin ballong på en pinne hem. Det var minst lika poppis! Pinnarna kan man köpa på Kalaspinglan.se!