Eeek!

Hu! Gissa vad jag har gjort!

Jag har väldigt länge velat ha rött hår. Alltså typ morotsfärgat knalligt hår. Gärna med ljusa slingor i.

Nää, lugn! Jag har inte färgat håret!

Inte än…

Men, inspirerad av Katta Kvack, har jag klickat hem hårfärg! Allt enligt hennes instruktioner! Och har jag hårfärg hemma, så är det bara en tidsfråga innan den hamnar i mitt hår.

Mitt mål är att se ut som Katta gör på den översta bilden i inlägget. Ja, alltså, fast rakt hår kommer jag aldrig att få. Men förhoppningsvis morotsfärgat.

Gulp!

Pappa sten

Pappan är vältränad och väldigt het i bar överkropp. Ja, han är alltid het, men ni fattar.

En dag höll Elvira på att bära omkring på sin stora Barbaskön-sittsäck.
- OOOJ, vad STARK du är, sa jag. STORA muskler när du orkar bära hela Barbaskön!

Då kom såklart pappan och skulle visa sina muskler. Han drog upp tröjan och spände sina biceps.
- Känn på pappas muskler, sa han till kråkan
Kråkan kände på pappans muskler och utbrast sedan:
-Pappa tooora musker. STEN!

Behöver jag säga att pappan blev väldigt nöjd och glad över det uttalandet?! Han gick omkring här och spände musklerna hela kvällen sen och citerade kråkan: Pappa sten.

När jag påpekade att han kanske drabbats lite av hybris, så tyckte han att “Det är ju inte hybris om det är sant!”

Suck!

Ja, ni inser ju vad jag har att tampas med här hemma!

:-D

(Förövrigt har jag alls inget emot att han går omkring här hemma och spänner musklerna. Tvärtom!)

Avskyn

Alltså, det finns några bloggrelaterade saker som jag bara inte tål. Jag blir så fruktansvärt provocerad och irriterad och anti av:

  • Kommentarer i stil med “Hej, hur är läget” av en helt okänd människa som bara vill länka till sin egen blogg.
  • Kommentarer som säger “Om du länkar till mig i din blogg, så länkar jag till dig i min”.
  • Kommentarer som föreslår att vi ska “följas åt på Bloglovin’
  • Bloggare som säger: kommenterar du hos mig, så kommenterar jag hos dig.

Låt mig klargöra följande: Jag läser och följer bloggar som jag tycker är bra, alldeles oavsett om blogginnehavaren i fråga vill följa mig på Bloglovin’ eller inte.  Jag läser dem helt enkelt för att de är bra, helt utan baktankar. Det kan hända att jag länkar till en blogg jag gillar – antingen i ett eget inlägg eller i länklistan till höger. Men då gör jag det för att jag gillar bloggen i fråga och inte för att få någon länkning tillbaka! Kommenterar jag någons blogg, så gör jag det för att jag har något att säga, inte för att få en kommentar tillbaka!

Det här väntar jag mig av dig som läser min blogg: Du gillar att läsa min blogg och det är enda anledningen till att du hänger och/eller kommenterar här. Inte för att 1) göra reklam för din egen blogg 2) göra något slags Bloglovin’-byte 3) du förväntar dig att automatiskt få någon kommetar tillbaka

Sluta hora i min blogg, helt enkelt!

Självklart är det okej att länka till sin egen blogg när man kommenterar, det är inte det jag menar. Men om du ska kommentera, så gör det ordentligt och inte bara “tjena läget” och sen en länk.

Okej?! Deal?! Då säger vi så.

Efter regn kommer sol…

… och sen regn igen.

Det verkar som om kråkan håller på att bli förkyld (igen). Bomtät i näsan, konstant nysande och lite småsnorig. Trött. Hon somnade som en sten efter lunch och sov i två timmar. (Hon vaknade efter en timme och skrek i kanske tio sekunder, sen blev det tyst och hon somnade om och sov en timme till.)

Som tur var, så kikade solen fram lite lägligt tills att kråkan vaknade igen och vi gick ut en sväng. Sol, varmt och mängder av vattenpölar. Kan det bli bättre? Knappast, tycker kråkan. Mamman tackar kosmos för galonkläder och gummistövlar!

Vi har plaskat, två av utebollarna har badat i cirka alla femhundra vattenpölar som finns på gården, massor av stenar har badat, vi har sprungit fram och tillbaka genom flera vattenpölar som var på rad, vi plockade en blomma som “ville” bada i en vattenpöl. Vi har klappat hästarna och blåst såpbubblor, hälsat på Bosse och Britta och sprungit upp och ner för en liten backe.

Det enda sättet att få med barnet in igen var att locka med att hon skulle få bulle. Ja, men vad gör man inte för att slippa bråk och skrik?! Hon fick en liten bit bulle och lite mjölk och sen var hon nöjd. Och tur var väl det, för sen började det blåsa halv storm och regna på tvären igen.

Har ni förresten sett att jag gjort en ny räknare till Elvira här till höger? *pekar* Det där lilla barnet i räknaren är så himla likt kråkan!

 

Regn, regn…

… och åter regn!

Det blir till att sitta inne hela dagen för kråkan och maman. Trist! Vi har liksom redan klarat av alla roliga inomhusaktiviteter på förmiddagen. Ritat, kastat lilla bollen, lagt alla pussel tjugofjorton gånger, hoppat grodor, lekt med KinderEgg-figurerna, läst massa böcker, hoppat i och från soffan, tittat på otaliga avsnitt av Musse Pigg, tittat på Pino och på Mamma Mu.

Tips på roliga inomhusaktiviteter för en rastlös tvååring (sitta still går i max 30 sek i stöten) och en trött mamma mottas tacksamt!