En vanlig eftermiddag…

… och kväll på vårdavdelningen på stora djursjukhuset:

Jag stämplar in kl 13.59. Precis i tid! Hämtar en ny, ren fin jobbpyjamas och byter om. Hämtar kaffe och saft i lunchrummet samtidigt som jag ställer in min matlåda i kylen.

Knatar ner på vård, träffar kardiologen på vägen som tagit reda på om man kan ge Fortekor till katt med aortastenos. Det kan man, trots att FASS säger annorlunda.

Hälsar på kollegorna nere på vård. Läser lite journaler i väntan på ronden. Skriver ut behandlingslistor.

Har en kort sittrond med dagveterinären.

Kontrollerar att djur som ska opereras blir det/kommer bli det. Kollar igenom samtliga ordinationer för idag och imorgon.

Skriver hemgångsråd, recept och epikris för en patient som ska gå hem.

Kollar alla patienter så att de mår bra och att inget konstigt tillstött. (De har i princip ständig tillsyn av våra superduktiga sköterskor!)

Ser till så att nyinskriven patient är uppsatt på rätt lista och har rätt ordinationer.

Uppdaterar whiteboarden i rondrummet.

Äter middag.

Diskuterar några fall med kollegor som vill ha input.

Tittar på en halt personalhund.

Skriver nya burkort inför imorgon och kollar igen att allt är ordinerat.

Bekymrar mig över en liten typ som är väldigt trött efter en operation. Har 35,5 i temp och jag ordinerar Bairhugger. En timme senare är patienten mycket piggare och har normal temp. Är dock väldigt kissnödig, så skickar ut den för att kissa genast!

Gör en neurologisk undersökning på en diskbråckspatient. Förbättring jämfört med tidigare. Jag har visserligen inte sett patienten i fråga tidigare, men av vad jag kan läsa i journalen, så verkar det gå åt rätt håll.

Försöker bukpalpera väldigt arg och spänd hund som inte ville kissa ute. Att klämma på den magen var som att klämma på en bräda… Men nej, ingen stor blåsa så vitt jag kunde känna.

Tar bort ordination på dropp på en patient som nu äter och dricker själv.

Slår mitt okloka huvud ihop med två kollegor i hur vi bäst ska ta hand om en nyinskriven remitterad patient under kvällen och vad man ska hitta på imorgon.

Min del av vårdavdelningen är ganska straight forward, om man säger så. De förbereds för operation, opereras, smärtlindras och åker hem. Typ. Det finns några gastoenteriter här också och några konservativa behandlingar av diskbråck. Alla de spännande, roliga fallen är på medicindelen men eftersom vi sitter vägg i vägg diskuterar vi mycket (dessutom är vi kursare, kvällsmedicinveterinären och jag) och min inre medicinare får sitt lystmäte.

Nu har det lugnat ner sig, både på akuten och här nere. Jag passar på att uppdatera lite och kolla min mail. Dricka en kopp kaffe. Längta hem. Titta på kort på lillkråkan som jag bara träffade en kort stund i förmiddags innan hon åkte till dagis. Saknar!

Nu funderar jag på att gå och köpa mig en glass. Sötsuget sätter in såhär på kvällskvisten…

Slutar om en timme och 45 minuter.