Goddamned

Jodå, jag orkade faktiskt ta tag lite i hushålssysslorna till slut och kråkan kom hem från dagis i tid och blev serverad fiskpinnar, potatismos (riktigt, såklar. Pulvervarianten kommer inte över min tröskel!) och ärtor.

Nu är sista maskinen tvätt för idag klar och upphängd. Kråkan sover efter mycket om och men (jag var uppe och plockade bort en snorkråka från kråkans högra pekfinger, drog på strumporna som “ramlat” av, drog upp Pinos byxor som “ramlat” av, rättade till täcket som var “konstigt”, blåste på ett finger som gjorde ont, svarade “diskmaskinen” på alla femtioelva frågor om vad det är som låter, flyttade på Lakrits som låg på fel sida på kudden (samma sida som han alltid legat på) och som kråkan alls inte kunde flytta på själv, flyttade tillbaks Lakrits till den sidan som han alltid legat på när kråkan kom på att det blev fel första gången. Ja men ni fattar…), jag har betalat räkningarna och slängt ihop lite snickerskaka.

Jag kan inte ens beskriva hur underbart det är att ha en lön! När jag betalat mina räkningar och satt över pengar till vårt gemensamma konto har jag fortfarande pengar kvar! Ja, alltså jag behöver inte nalla av sparpengarna för att ens KUNNA betala räkningar! Jag kan spara undan några tusen varje månad!

Jag vill alltid ha ett jobb! Jag vill alltid ha en lön! Fifan som jag önskar att jag kunde få vara kvar på stora djursjukhuset efter sommaren. Jag står inte ut med en till omgång arbetslöshet!

Jag har tagit en runda i trädgården när kråkan äntligen somnat. Jag kan konstatera följande:

 1. Praktveronikan blommar
 2. Libstickan blommar
 3. Stjärnflockan blommar
 4. Timjanen blommar och doftar ljuvligt!
 5. Klängrosen kommer snart slå ut och i år kommer den bli magnifik!
 6. Brudslöjan kommer snart blomma
 7. Alpastern har snart blommat klart
 8. Det är dags att börja binda upp diverse växter som vuxit så att de inte längre orkar med sig själva.
 9. Växterna i stenpartirabatten mår nästan för bra. De växer och blommar över alla breddar! Dags att börja begränsa deras framfart, tror jag bestämt!
 10. Vi kommer få fantastiska mängder plommon och äpplen i år. På de träden som mår bra. Ett av träden är totalt nerlusat, bokstavligt talat, av bladlöss och där kommer det inte någon frukt alls.
 11. Lite sol och värme och sen kommer smultronen vara klara

Jag försöker också intala mig att det är bra att lämna ogräset i gruset. Då hinner det ju växa och bli större och därmed lättare att ta bort. Senare. Sen. Om ett tag…

Imorgon SKA jag jobba! Jag ska hänga på akuten under eftermiddagen och kvällen, både imorgon och på fredag. Det känns som om det var längesen jag var på akuten nu. Det ska bli kul! Jag längtar!

Migränen…

Jag kände mig liksom lite skum i kroppen igår när vi kommit hem. Tung och matt och… ja, konstig helt enkelt. Skyllde det på den långa och jobbiga bilresan.

Jag somnade på soffan efter att ha goffat pizza. Vaknade, slösurfade och gick sen upp och la mig igen.

Somnade som en sten. Vaknade vid 4-snåret av en kräka som ville upp och ut. Bara att rusa upp och kräkas dårå. Och jo visst, där var den. Migränen från helvetet.

Hasta ner till medicinskåpet och ta en tablett och hoppas på att inte kräkas någe mer. Somnade om så fort jag la huvudet på kudden. Vaknade lagom till att jag skulle sämplat in på jobbet. Ringde och sjukanmälde mig och fortsatte sova.

Jag har sovit eller slumrat hela dagen. Strax innan kl 13 gick jag upp och duschade av mig kallsvetten. Kärleken är på jobbet och kråkan på dagis.

Nu sitter jag här i soffan och orkar precis ingenting. Den här omgången tog verkligen musten ur mig! Jag har satt på en maskin tvätt och slängt massor av reklam i återvinningen. Det är allt jag orkat.

Jag borde städa upp ute. Jag borde städa upp inne. Jag borde vattna och vika tvätt. Jag borde tända en brasa i kaminen, för det är rått och fuktigt inne nu när ingen varit hemma på flera dagar.

Men jag. Orkar. Inte. Varje försök att flytta mig från soffan får golvet att gå i vågor och hjärtat att slå trippelslag.

Egentligen skulle jag vilja sova mer, men någon måtta får det faktiskt vara! Jag ska ju snart åka och hämta kråkan från dagis och hänga med henne resten av eftermiddagen och kvällen. Hur jag nu ska orka det…

Nu hoppas jag bara att jag kan åka och jobba imorgon! Jag saknar jobbet!